Voltaire Network

Ankara melder: De 80 tyrkiske statsborgerne ble ikke kidnappet, de ble «samlet inn»

+

Den 5. april 2018 hadde Bekir Bozdag, den tyrkiske visepresidenten, en gjesteopptreden i den tyrkiske fjernsynskanalen Habertürk for å snakke om kidnappingen som skulle ha funnet sted i Kosovo. [1] Han erklærte da at Tyrkias hemmelige tjenester hadde lyktes i å «fange opp» 80 enkeltmennesker i 18 forskjellige land.

Herr Bozdag, som tidligere har vært justisminister, forsikret at disse menneskene ikke har blitt kidnappet, men de har blitt «samlet inn» etter avtale med regjeringene i landene der de ble funnet, og ved hjelp av utleverings-prosedyrer.

Men herr Bozdag har ikke avslørt hvilke disse 18 landene han refererer til er.

Tyrkias hemmelige tjenester har identifisert 4 600 tyrkiske borgere som har rømt utenlands etter drapsforsøket på president Erdogan og det påfølgende kuppforsøket i 2016.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.