To USA-missiler som ble avfyrt i forbindelse med den vestlige bombingen av Syria eksploderte ikke. Begge er sendt til Russland for analyse.

Teknologien fra USA og Russland i denne typen våpen er vesentlig forskjellig. Det innebærer at et fremskritt som gjøres i et av systemene vanskelig kan kan overføres med fordel til det andre systemet. Når det er sagt har russiske militære ekspertene til hensikt å studere de to USA-missilene for på den måten forbedere sitt anti-missilsystem.

Et fransk Rafael-fly som ikke klarte å fyre et av de to Scalp-EG missilene måtte lande.

Tre krysser-missiler produsert i Frankrike for den franske flåten og som skulle fyres mot Syria kunne ikke avfyres fra de franske multifunksjons-fregattene. Disse høy-teknologiske missilene som beløper seg til den betydelige kostnaden på rundet 2,8 millioner euro (over 26 milioner kroner) pr. missil har aldri vært brukt i kamp.

Både USAs og Frankrikes regjering har forsøkt å glatte over disse problemene i uttalelsen den 14. april 2018 ved å hevde at denne felles operasjonen var en fullstendig suksess.

Fra Moskva er det avslørt at mer enn to tredjedeler av missilene som ble brukt i det vestlige angrepet mot Syria er blitt ødelagt av den syrisk arabiske hæren, et faktum som både USA og den franske regjeringen bestrider

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no