Voltaire Network

En fullstendig suksess? Noen uregelmessigheter vedrørende den vestlige bombingen av Syria

+

To USA-missiler som ble avfyrt i forbindelse med den vestlige bombingen av Syria eksploderte ikke. Begge er sendt til Russland for analyse.

Teknologien fra USA og Russland i denne typen våpen er vesentlig forskjellig. Det innebærer at et fremskritt som gjøres i et av systemene vanskelig kan kan overføres med fordel til det andre systemet. Når det er sagt har russiske militære ekspertene til hensikt å studere de to USA-missilene for på den måten forbedere sitt anti-missilsystem.

Et fransk Rafael-fly som ikke klarte å fyre et av de to Scalp-EG missilene måtte lande.

Tre krysser-missiler produsert i Frankrike for den franske flåten og som skulle fyres mot Syria kunne ikke avfyres fra de franske multifunksjons-fregattene. Disse høy-teknologiske missilene som beløper seg til den betydelige kostnaden på rundet 2,8 millioner euro (over 26 milioner kroner) pr. missil har aldri vært brukt i kamp.

Både USAs og Frankrikes regjering har forsøkt å glatte over disse problemene i uttalelsen den 14. april 2018 ved å hevde at denne felles operasjonen var en fullstendig suksess.

Fra Moskva er det avslørt at mer enn to tredjedeler av missilene som ble brukt i det vestlige angrepet mot Syria er blitt ødelagt av den syrisk arabiske hæren, et faktum som både USA og den franske regjeringen bestrider

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.