Voltaire Network

LaFarge selger sement til Daesh

+

Nye bevis rundt Lafarges aktiviteter har blitt overlevert den rettslige etterforskningen i Paris. De nye bevisene viser at IS i Syria har gjort sementbestillinger og at de var innstilte på å kjøpe LaFarges fabrikker for å kunne produsere sementen selv.

La oss ikke glemme at sementen som LaFarge produserte under krigen mot Syria bare kunne brukes i området som var kontrollert av jihadistene og NATO, ikke i området kontrollert av Den Syriske Arabiske Republikken. De eneste vesentlige konstruksjonene som ble reist i det jihadist-kontrollerte området var militære befestninger under bakken.

Det er derfor usannsynlig at LaFarge ikke visste at sementen som ble produsert i Syria ville bli brukt til befestninger for IS [1].

Oversettelse
Roger Ekse

[1] “Avsløringer - Lafarge-Holcims jihad”, av Thierry Meyssan, Oversettelse Knut Lindtner, Voltaire Network, 24 mars 2017.

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.