Voltaire Network

Al-Abadi erklærer unntakstilstand i Irak

+

I demonstrasjonene som har funnet sted i det sørlige Irak fordømmes regjeringen for at den ikke klarer å få på plass helt nødvendige tjenester som den skulle ha garantert.

Sist helg erklærte statsminister Haider al-Abadi unntakstilstand for å unngå at at protestene også skulle bryte løs i hovedstaden.

Protestene startet som et krav om elektrisistet. Nå er det mellom 45 og 48 grader celsius i det sørlig Irak. Det er ikke mulig å arbeide i denne temperaturen uten aircondition.

Mangelen på drikkevann fører også til at demonstrasjonene får økt oppslutning. Også nærværet av arbeidere fra andre land innen olje/gass-sektoren samtidig som arbeidsledigheten er på det høyeste, bidrar til oppslutningen. Sist og ikke minst er kampen mot korrupsjonen som dominerte valget nylig et viktig krav blant demonstrantene.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.