Voltaire Network

Tyrkias mislykkede forsøk på å kidnappe en av sine egne borgere fra Mongolia

+

Den tyrkiske etterretningen, MIT, mislyktes i et forsøk på å kidnappe en tyrkisk statsborger i Mongolia.

Ifølge MIT ble en tilhenger av presten Fetullah Gulens bevegelse, professor Veysel Akcay, kidnappet av fem medlemmer fra de tyrkiske hemmelige tjenestene ved inngangspartiet til skolen der han jobbet. Han ble deretter transportert til flyplassen i Ulan Bator hvor et tyrkisk militærfly (CL 604 Challenger) ventet på ham.

Etter at kollegaer av professoren varslet det mogolske politiet ble det gitt ordre om at flyet ikke skulle lette så lenge Veysel Akcay var om bord. Han ble endelig frigitt etter åtte timer med forhandlinger.

De tyrkiske myndighetene, inkludert utenriksminister Mevlut Cavusoglu, benektet under forhandlingene at tyrkisk etterretning hadde vært involvert.

Den tyrkiske visestatsministeren, Bekir Bozdag, lekket i april at 80 tyrkiske borgere hadde blitt «hentet hjem» av MIT fra 18 forskjellige land.

Det har nå kommet frem at slike kidnappinger i Ukraina og Gabon var utført i samarbeid med lokale myndigheter.

En annen operasjon av denne typen medførte stor oppstandelse i Kosovo.

Oversettelse
Jostein Bjørkemo

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.