Voltaire Network

Israel fortsetter praksisen med å henrette forskere fra Midt-østen

+

Israel har gjenopptatt sin kampanje med henrettelser, der målgruppen er vitenskapsmenn fra Midt-Østen.

Israels fremgangsmåte er og har vært systematisk. Først på lista var irakiske militære forskere. Deretter tok man for seg iranske kjernefysikere. Nå har den hebraiske staten sponset eliminasjonen av general Azi Asber som er en av Syrias ledende militære vitenskapsmenn.

Doktor Asber (se bildet ) var assisterende direktør på nivå 4 i det syriske senteret for etterretning og vitenskapelige studier. Han hadde ekspertise på raketter og missiler. Ifølge den syriske avisa Al-watan, ble både general Asber og hans livvakt tatt av dage da bilen deres ble blåst i lufta den fjerde august 2018. Vi vet ikke sikkert om det var blitt plantet en bombe i kjøretøyet eller om det har blitt ødelagt under et droneangrep.

Israel har til hensikt å videreføre sin overlegenhet innen vitenskapelige metoder ovenfor de andre landene i regionen. De ønsker derfor å rydde unna enhver arabisk eller persisk ekspert.

Oversettelse
Jostein Bjørkemo

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.