مارتین استروپنیسکی ، معاون اول ریاست جمهوری چک که وزیر امور خارجه این کشور نیز می باشد ، برای دیداری رسمی به دمشق آمد . او از سوی هم تای خود ولید معلم مورد استقبال قرار گرفت .

از همان ابتدای تهاجمات علیه سوریه ، اتحادیه ی اروپا سفارتخانه های کشورهای عضو خود را بست ، و اجازه نداد تا کنسول سوریه در این کشورها بتواند صندوق رای گیری برای انتخابات داشته باشد و علیه جمهوری عرب سوریه و شخصیت های اصلی این کشور تحریماتی را اعمال نمود .

با این وجود کشور اتریش و جمهوری چک و رومانی همچنان سفارتخانه های خود را باز گذاشتند .

جمهوری چک بنا بر خواسته ی رئیس جمهور این کشور میلوش زمن ، با توجه به کلیه اتفاقاتی که درسوریه روی داد ، گذارشاتی را تقدیم اتحادیه اروپا نمود و ویزاهای شنگن به شخصیت های سوری که در اتحادیه ی اروپا در رفت و آمد بودند ، اعطا نمود . پرزیدنت زمن ، پیوسته از هم تای سوری خود بشار اسد ، حمایت کرده است .

مارتن استروپنیسکی ، در ابتدا وزیر فرهنگ بوده ، سپس وزیر دفاع و هم اکنون وزیر امور خارجه می باشد . با وجود آنکه رهبران خارجه ی بسیاری از کشورها ، اخیراََبطور محرمانه به سوریه سفرکرده اند ، او نخستین مسئول اجرایی اتحادیه ی اروپا می باشد که به طور علنی از همان ابتدای خشونت های خارجی نسبت به این کشور ، به سوریه سفر کرده است .

فدراسیون روسیه و کاخ سفید در نشست هلسینکی در تاریخ ۱۶ ماه ژوئیه با اتفاق نظر طرفین ، توانستند توافقی برای خاتمه ی درگیریها پیدا کنند . ارتش عرب سوریه توانسته کل منطقه ی جنوبی این کشور ( به جز التنف را که توسط ایالات متحده محاصره شده ) تا مرزهای لبنان ، اسرائیل و اردن آزاد نمایند .

ترجمه توسط
Sylvia Bejanian