Voltaire Network

De 18 000 al-Qaeda-uigurene i Syria

+

Den syrisk arabiske hæren utarbeider nå sine planer for å angripe og frigjøre den nordvestlige delen av landet. Det vil si Idlib-regionen hvor de beseirede jihadistene har søkt dekning.

De fleste av disse leiesoldatene vil, ifølge deres ledere, være klare til å overgi seg. Bare 10 000 menn vil være innstilt på å kjempe til døden.

Likevel er det slik, ifølge syrisk presse, at en uighur-koloni skal ha omgjort hele byen al-Zanbaki (like ved grensa til Tyrkia) til et stort forsvarsverk. Vi vet ikke så mye om hva som foregår i denne byen, som er forbudt for alle andre. Det skal være isolert 18 000 mennesker der.

De anvender det tyrkiske språket i stedet for kinesisk. Dette har de dratt veksler på i forhold til tyrkisk etterretning, som har støttet dem og gitt dem fordeler.

Disse uigurene påberoper seg å være al-Qaeda. De avslår å vende tilbake til Kina (hvor de ville bli rettsforfulgt) [1] og Tyrkia avslår nå å være vert for dem lenger.

Nærværet at denne betydelig kinesiske kolonien virker forstyrrende for frigjøringsplanene innenfor denne regionen.

Oversettelse
Jostein Bjørkemo

[1] « Retour en Chine de jihadistes en Syrie », « Jihadistes revenus de Syrie : déjà plus de 150 morts en Chine », Réseau Voltaire, 3 juillet 2013 & 3 novembre 2014.

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.