اهالی مقدونیه در ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۸ ، برای پاسخ به این سوال رفراندوم دعوت شده بودند : ٬٬ آیا برای الحاق به سازمان ناتو و اتحادیه ی اروپا حاضر به پذیرفتن توافق نامه ی میان جمهوری مقدونیه و جمهوری یونان می باشند ؟ ٬٬

توافق نامه با یونان توسط سفیر ایالات متحده در آتن ، جفری ر. پیات نوشته شد که شورش های کیو را با کمک حزب دست راستی نازی این کشور ترتیب داده بود .در این توافق نامه آمده است که جمهوری سابق مقدونیه یوگسلاوی ، به صورت مقدونیه ی شمالی در آید و تمام اشارات تاریخی به اسکندر کبیر را کنار بگذارد.

این دعوا از زمان استقلال یونان (۱۸۲۲ ) آغاز شده . زمانی که تمام ساکنین آتن قصد داشتند مقدونیه را از چنگ امپراطوری عثمانی در آورند . امروزه ، مقدونیه ی تاریخی به دو بخش یونانی و بخش مستقل تقسیم شده است . یادنامه ی اسکند کبیر از سوی آتن و اسکوپیه که مجسمه ی سوار بر اسب او را در مرکز پایتخت قرار داده است ( در تصویر ) مورد ادعا می باشد . اسکندر که شاگر ارسطو بوده ، یک امپراطوری در شرق و غرب به وجود آورد ، و خود متولد بخش یونانی مقدونیه بود ، و مدت ها توسط یونانیان ٬٬ بربر ٬٬ نامیده می شد ، اما توانست قدرت خود را با بکار گیری زور تحمیل نماید .

اسکند کبیر ، تصور امپراطوری را در فکر خود می پرورانید که به تمامی ویژگی های فرهنگی کشورهای زیر سلطه ی خود احترام بگذارد (که شامل یونانیان نیز میشده ) و گذاشت تا تمامی پادشاهان تحت حکومت وی ، در صدرکشورشان باقی بمانند . بر عکس سازمان ناتو و اتحادیه ی اروپا که در ادامه ی سنت ژول سزار ، خود را به صورت سازمان های برتر تصور می کنند که تمامی اعضای آن باید با زور به ارزش های مشترکی احترام بگذارند . این دو نمونه ی تاریخی ، آشتی ناپذیراند.

وزیر دفاع ایالات متحده ، ژنرال جیمز متیس ، به اسکوپیه سفر کرده بود تا شاهد برگذاری صحیح رفراندوم باشد . هیچ یک از اعضای دولت یونان به پیشواز او نیامده بودند به جز سفیر ایالات متحده در آتن .

سوالی که در این رفراندوم طرح شد ، سازمان ناتو و اتحادیه ی اروپا رابه یکدیگر پیوند داد ، امری بود منطقی ، زیرا از نقطه نظر ایالات متحده ، این دو ساختار ، بخش نظامی و غیر نظامی یک سازمان بودند .

مقامات مقدونیه به طور عمیقی با یکدیگر اختلاف نظر دارند . سوسیالیست ها و مسلمانان دولت زوران زایو خواستار پاسخ مثبت به این رفراندم بودند . در حالی که ملی گرایان که اکثراََ دارای مذهب ارتدکس می باشند و رئیس جمهور این کشور جیورجی ایوانو نیز دارای همین مذهب است ، خواستار بایکوت این رفراندوم شدند

تنها ۳۳/۷۵ ٪ از رای دهندگان پاسخ آری داده بودند .

از آنجاییکه رسانه ها با گرایش پیمان آتلانتیک ، و غرب اروپا ، بازیگران دغلی هستند ، اعلام کردند که پاسخ رفراندم آری بوده است . و در ادامه مدعی شدند ۹۱/۴۶ ٪ رای دهندگان موافقت خود را اعلام کرده بودند ، در حالی که ۶۳/۰۹٪ از واجدین شرایط رای نداده بودند . مطابق با قانون اساسی این کشور که برای تایید رفراندوم ، باید حد نصاب آرا را بر شمرد ، کمیسیون رای گیری رفراندوم را باطل اعلام نمود .

ترجمه توسط
Sylvia Bejanian