“M5S cu opinii diferite asupra radarului sicilian”, titlul lui Corriere della Sera, oglindind a maxi ‘fake news’: nu asupra faptului ca directia lui Movimento 5 Stelle*, dupa ce cîstigase în Sicilia consensul electoral între sustinatorii lui NO MUOS în prezent face o întoarcere, însa chiar asupra problemei în discutie. Definind statia MUOS, de la Niscemi, ca un “maxi radar”, opinia publica este înselata, facînd-o sa creada ca este un sistem electronic pamîntean/terestru, deci, defensiv. Dimpotriva, MUOS (Mobile User Objective System), este un nou sistem de comunicare prin satelit, care mareste capacitatea ofensiva a SUA, la scala planetara. Sistemul, dezvoltat de Lockheed Martin pentru U.S.Navy, consista într-o configurare initiala a patru sateliti (cu înca unul de rezerva), în orbita geostationara, legati la patru statii terestre: doua în Statele-Unite (în Hawai si în Virginia), una în Sicilia si una în Australia.

Cele patru statii sunt legate între ele printr-o retea terestra si submarina de cabluri de fibra optica (cea de la Niscemi este legata direct la statia din Virginia). MUOS, functionînd deja, va deveni operational în întregime în vara lui 2019, atingînd o capacitate de 16 ori superioara celor doua sisteme precedente. Ea va transmite în simultan, în frecventa UHF (Ultra-High-Frequency) si în mod criptografat, voce, video si date. Submarinele si navele de razboi, avioanele de vînatoare si dronurile, vehiculele militare si departamentele terestre, atît americane cît si cele aliate, vor fi legate la o unica retea de comanda, control si comunicatii, la ordinele Pentagonului, în timp ce se gasesc în miscare în orice loc din lume, incluind regiunile polare.

Deci, statia MUOS de la Niscemi, nu este un “maxi-radar sicilian” care pazeste insula, însa este un angrenaj esential al masinii de razboi planetare, al Statelor-Unite. Daca statia ar fi închisa, asa cum M5S o promisese cu ocazia campaniei electorale, arhitectura mondiala a lui MUOS ar trebui sa fie reestructurata.

Acelasi rol este jucat de bazele principale SUA/NATO, în Italia. Naval Air Station Sigonella, la o distanta mai apropiata de 50 km de Niscemi, este o baza de lansare a operatiunilor militare, în special în Orientul-Mediu si Africa, realizate cu forte speciale si dronuri. JTAGS, statia de sateliti SUA a “scutului anti-racheta” instalata în Sigonella – una dintre cele cinci la scala mondiala (celelalte se gasesc în Statele-Unite, Arabia Saudita, Coreea de Sud si Japonia) – servesc nu numai pentru aparare anti-racheta, însa pentru operatiuni de atac conduse din pozitii avansate.

Comandoul Fortei Aliate Comune, în Lago Patria (Napoli), se afla la ordinele unui amiral american, care comanda Fortele Navale SUA în Europa (cu a Flota VI-a stationata în Gaeta, Lazio) si Fortele Navale SUA pentru Africa, cu cartierul general în Napoli-Capodichino. Camp Darby, cel mai mare arsenal al SUA din lume, afara din tara, furnizeaza fortele SUA si fortele aliate în razboaiele din Orientul-Mediu, Asia si Africa.

A 173ª Brigada Aerotransportata SUA, cazata la Vincenza, opereaza în Afganistan, Irak, Ucraina, si în alte tari din Estul European. Bazele de la Aviano si Ghedi – unde sunt instalate avioanele de vînatoare nord-americane si italiene sub comandoul SUA, cu bombele nucleare B61, care începînd din 2020, vor fi înlocuite cu B61-12, fac parte integranta din strategia nucleara a Pentagonului.

Apropo, va amintiti de Luigi Di Maio si de alti conducatori ai M5S [1], care erau angajati în mod solemn cu ICAN, sa faca sa adereze Italia la Tratatul ONU, eliberînd Italia de armele nucleare SUA?

Traducere
Light Journalist
Sursa
Il Manifesto (Italia)

[1Movimento 5 Stelle împreuna cu Lega Nord, este un partid al guvernului, în care Luigi Di Maio este Vice-Presedintele Consiliului de Ministri.