Voltaire Network

«Five Eyes» mot Huawei

+

Washington har bedt Ottawa arrestere Meng Wanzhou og utlevere henne. Denne unge kvinnen er finansdirektør og datter til grunnleggeren av Huawei, den kinesiske telecom-giganten, Hun ble arrestert i Canada den 6. desember.

Motivet for krigen som Washington har startet mot Huawei stikker dypt, og begrunnelsene for beskyldningene er falske.

Den viktigste grunnen til problemet er at det kinesiske firmaet bruker et krypteringssystem som hindrer NSA å tyde kommunikasjonen.

Et større antall regjeringer og hemmelige etterretninger i den ikke-vestlige verden har begynt å utstyre seg med dette Huawei-materialet alene. Dette gjør de for å beskytte det konfidensielle i sin kommunikasjon.

Washingtons unnskyldning for denne krigen er tyveri av intellektuell eiendom, eller med andre ord - handelen mellom Iran og Nord-Korea - og å bryte konkurransereglene ved å dra fordel av nasjonale subsidier.

«Five Eyes» er et system med elektronisk spionasje drevet av Australia, Canada, De Forente Stater, New Zealand og Storbritannia.

Disse landene har nå begynt å ekskludere Huawei fra sine auksjoner.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.