سرگئي لاورو ، وزیر امور خارجه ی روسیه ، با شرکت در اجلاس ٬٬ گفتمان مدیترانه ۲۰۱۸٬٬ ، در برابر مخاطبین خود اعلام کرد ، برقراری صلح در عراق و لیبی بدون حل مشکل فلسطین امکان پذیر نخواهد بود .

مطالعات تاریخی در ارتباط با بحران ها و مناقشات خاور میانه ، متاثر از یک موضوع کهنه ای بوده که از شرایط برقراری دولت اسرائیل ناشی شده است .در گذشته اجماع نظر در این رابطه وجود داشت ، حتا در اسرائیل . از آنجاییکه حاکمین اسرائیل خود را به ولادیمیر ژاپوتینسکی نسبت می دهند ، به خصوص بینامین ناتانیاهو ،مناقشات را نفی می کنند و پیوسته در حال افزودن به مشکلات محلی می باشند ؛ که از سوی ایالات متحده نیز حمایت می شود .

رئیس جمهور ایالات متحده دونالد ترامپ ، امیدوارد است تا پایان دوران ریاست جمهوری خود صلح را در خاور میانه برقرار سازد . او از مشاور ویژه ی خود جراد کوشنر خواسته تا طرحی برای پایان دادن به این بحران تهیه کند ( طرح بزرگ قرن ) . جراد کوشنر به دو نتیجه دست یافته است . به نظر تمامی حاکمین اسرائیل و فلسطین به موقعیت شخصی خود در حاکمیت بیش از خدمت به ملت خود وابسته می باشند . فلسطینی ها از سال ۱۹۴۸ به طور نا عادلانه ای از سرزمین خود رانده شدند ، و تا کنون شکست و پیامد آن را قبول نمی کنند . از این رو کوشنر طرحی در رابطه با منافع دو ملت تدوین نموده که مغایر اعلامیه های حاکمین می باشد و به اسطوره های دو طرف پایان می دهد .با این وجود این طرح پیوسته اعلام نشده است .

پیشنهاد روسیه جایگزینی ایالات متحده می باشد ، و تشکیل نشستی تحت نظارت سازمان ملل در مسکو با همراهی لیگ عرب تا راه حل های جدیدی برای اسرائیل و فلسطین ارائه شود

در عمل تمام مذاکرات گذشته از هفتاد سال پیش با شکست همراه بوده است چرا که یکی از طرفین خود را عامل اصلی می نامیده و طرف مقابل را به حاشیه می رانده . از این رو طرح ایالات متحده علیه روسیه و طرح روسیه علیه ایالات متحده به حساب آمده است . تنها کنفرانسی که نتایجی در بر داشت در مادرید (۱۹۹۱ ) بود ، چرا که توسط واشنگتن و مسکو برگذار می شد . اما روند اجرایی آن پس از پایان دوران ریاست جمهوری بوش پدر و انتخاب شدن بیل کلینتون متوقف ماند .

ترجمه توسط
Sylvia Bejanian