Reţeaua Voltaire

Emiratele Arabe Unite intenționează să se apropie de Rusia

Emiratele Arabe Unite este primul stat care a ajuns la concluzia că SUA se află la capătul epocii de dominație economică și militară, odată cu retragerea din Siria și Afganistan. Chiar înainte ca președintele Trump să facă acest anunț, Emiratele Arabe Unite au luat măsurile necesare pentru a redeschide ambasada de la Damasc. De asemenea, a luat legătura cu Moscova și ar putea înlocui armamentul lor de fabricație americană cu cele rusesc.

| București (România)
+
JPEG - 29.7 ko

Succesele repurtate de micul contingent rusesc în Siria a schimbat balanța de forțe în favoarea guvernului legitim condus de Bashar Al-Assad și a permis testarea a peste 200 de tipuri de arme noi rusești. America și aliații ei au pierdut bătălia pentru răsturnarea de la putere a lui Al-Assad. Victoria lui Bashar Al-Assad fiind deja recunoscută pe plan internațional.

Teoretic, retragerea celor 2000 de militari SUA din Siria nu înseamnă aproape nimic, ținând cont că SUA are o armată de 1,3 milioane de militari activi și peste 200 de baze militare în alte țări de pe glob. Cu toate acestea, anunțul președintelui Trump a provocat o furtună în rîndul conducerii Pentagonului și a parlamentarilor americani, cu activități de lobby pentru complexul industrial militar. Aceștia invocînd pierderea influenței SUA în zona Orientului Mijlociu, în favoarea Rusiei.

Ce știu acești oameni și mainstream media ține secret ?

Pînă acum, apărarea anti-aeriană a Emiratelor Arabe Unite ( UAE ) era asigurată de rachete Patriot PAC-3, aparținînd armatei SUA. În iunie 2018, Rusia și UAE au semnat declarația Parteneriatului Strategic, în cadrul căreia UAE era interesată de avioane Su-35 și de rachete anti-aeriene S-400. Surse care au dorit să rămînă anonime afirmă că imediat ce s-a anunțat ratragerea militarilor SUA din Siria, UAE ar mai dori să cumpere și avioane rusești ”invizibile” Su-57, pentru a înlocui cele 49 Mirage-2000.

Rusia ar fi de acord să vîndă UAE aceste arme și altele pe care UAE le vrea, pentru că prin anunțul SUA că Statul Islamic a fost învins, operația ”Inherent Resolve” s-a încheiat. Și coaliția anti-Stat Islamic, condusă de SUA își poate muta cartierul general de la baza aeriană Al Dhafra din UAE. De pe această bază aeriană a operat Grupul Expediționar 380 al SUA, compus din avioane cisternă de alimentare în aer, drone RQ-4 Global Hawk, avioane ”invizibile” F-22 Raptor, bombardiere B-1B, etc.

UAE își pune intrebarea : cît poate să se mai bazeze pe americani ? Dacă Trump ajunge la concluzia că a investit prea mult în apararea unor state cam îndepărate geografic de SUA ? Cea au pățit kurzii în Siria, pe mâna americanilor, poate să pățească și UAE. Această incertitudine îndeamnă UAE să se adreseze lui Putin : ”Vladimir Vladimirovici ce te deranjeaza ? Hai sa fim prieteni”. America suportă consecința perversă a conceptului ”who is your Daddy ?” pe care l-a introdus peste tot în lume.

Articole sub licenţă Creative Commons

Puteţi reproduce liber articolele din Reţeaua Voltaire, cu condiţia să citaţi sursa şi să nu le modificaţi, nici să nu le utilizaţi în scopuri comerciale (licenţă CC BY-NC-ND)

Susţineţi Reţeana Voltaire

Utilizaţi acest site, în care veţi găsi analize de calitate care vă vor ajuta să vă modelaţi înţelegerea lumii. Acest site nu poate exista fără susţinerea voastră financiară.
Ajutaţi-ne printr-o donaţie

Cele două Franțe
«Sub ochii noștrii » (11/25)
Cele două Franțe
de Thierry Meyssan
Apel la arme, NATO mobilizat pe două fronturi
«Arta Războiului»
Apel la arme, NATO mobilizat pe două fronturi
de Manlio Dinucci, Reţeaua Voltaire
 
Pregatirea unui nou razboi împotriva cetațenilor Libiei
Pregatirea unui nou razboi împotriva cetațenilor Libiei
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Franța în angrenaj
«Sub ochii noștrii» (10/25)
Franța în angrenaj
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Pentru Uniunea europeană, timpul de a utiliza forța, a venit
Pentru Uniunea europeană, timpul de a utiliza forța, a venit
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Strategii și Costuri în Războiul Conductelor de Gaz
Strategii și Costuri în Războiul Conductelor de Gaz
de Manlio Dinucci, Reţeaua Voltaire