Voltaire Network

Luftforsvaret klarte ikke å stanse Israels bombing av mål inne i Syria

+

Julaften (2018): Tsahal (Israels væpnete styrker) klarte å bombe mål inne i Syria til tross for det nye anti-luft utstyret. Dette er andre gang at de militære luftstyrkene opererer inne i Syria etter utplasseringen av S-300 missilene ( de beste i verden) og koordinesrinsgsystemet Polyana D4M1.

De israelske flyene avfyrte missilene fra Libanons luftrom i retning av flyplassen ved Syrias hovedstad midt under julefeiringen, for første gang siden krigen ble avsluttet. Antiluftforsvaret ødela en rekke missiler men minst en klarte å ramme målet sitt: mennesker som var i ferd med å gå ombord i et fly som skulle frakte dem til en i begravelse i Teheran. Det er sannsynlig at tre av disse ble skadet og i tillegg tre syriske soldater.

Det er viktig å få avklart hvorledes Tsahal var i stand til å avfyre missilene til tross for den nye anti-luft-beskyttelsen og hvilken rolle Russland har spilt.

I løpet av alle de 7 krigsårene har Israel hevdet at de ikke blandet seg inn i Syrias indre forhold. Den syriske Arabiske Hæren har på sin side hevdet at de (Israel) har sørget for luft-støtte til jihadistene og at de har forsynt dem med våpen. Sist uke innrømmet Tashal at de hadde gjennomført mer enn 250 bombeangrep i løpet av 3. kvartal i 2018, det betyr minst 2,7 daglig.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.