În Palatul de Sticlă al Națiunilor Unite din New York, există o sculptură metalică intitulată "Binele învinge Răul", reprezentândul pe Sfântul Gheorghe care strapunge un dragon cu sulița sa. Aceasta a fost donată de URSS, în 1990, pentru a sărbători Tratatul INF, stipulat cu Statele Unite în 1987, care elimina rachetele nucleare cu rază scurtă și medie (între 500 și 5500 km) bazate la sol. Corpul dragonului este facut, de fapt și simbolic, cu bucăți de rachete balistice americane Pershing II (primele instalate în Germania Occidentala) și cu sovieticele SS-20 (primele create în URSS).

Însa acum, dragonul nuclear, care în sculptura este reprezentat agonizînd, revine la viață. Mulțumită Italiei, și deasemenea altor țări ale Uniunii Europene, care în Adunarea Generală a Națiunilor Unite, au votat împotriva rezoluției prezentata de Rusia cu privire la "Conservarea și executarea Tratatului INF", respinsă cu 46 de voturi contra 43 și 78 de abțineri [1]. Uniunea Europeană - dintre care 21 din cei 27 de membri ai NATO (asa cum face parte, Marea-Britanie, pe punct de iesire din Uniunea Europeană) - este pe deplin aliniată cu poziția NATO, care la rândul ei, este pe deplin aliniată cu cea a Statelor Unite.

Anterior, Administrația Obama, și în continuare, Administrația Trump, au acuzat Rusia, fără nici o dovadă, că a experimentat o rachetă de tip interzis, și si-a anunțat intenția de a se retrage din Tratatul INF. În simultan, au lansat un program pentru instalarea, din nou, în Europa, de rachete nucleare îndreptate spre Rusia, care de asemenea vor fi plasate în regiunea Asiei-Pacificului, împotriva Chinei. Reprezentantul rus la ONU a avertizat că "acesta este începutul unei curse înarmate cu toate scopurile". Cu alte cuvinte, a avertizat că, dacă Statele Unite vor instala, din nou, în Europa, rachete nucleare orientate spre Rusia (asa cum erau rachetele de croazieră instalate în Comiso, în deceniul anilor 80), Rusia ar instala pe teritoriul său, din nou, rachete similare care vizează țintele în Europa (dar care nu sunt capabile să ajungă în Statele Unite).

Ignorând toate acestea, reprezentantul Uniunii Europene la ONU, a acuzat Rusia de a mina Tratatul INF și a anunțat votul împotriva tuturor țărilor UE, deoarece "rezoluția prezentată de Rusia se abate de la subiectul în discutie". Deci, în fond, Uniunea Europeană a dat lumină verde posibilei instalări a noi rachete nucleare americane în Europa, inclusiv în Italia.

Într-o chestiune de o asemenea importanță, guvernul Conte, renunțând - ca și cele anterioare - la exercitarea suveranității sale naționale, sa aliniat cu Uniunea Europeană, care, la rândul său, sa aliniat cu NATO, sub comanda SUA. Și din întregul arc politic nu sa ridicat nici o singură voce care să ceară Parlamentului să decidă cum să voteze la ONU. Nici în Parlament nu există o voce care să ceară Italiei să respecte Tratatul de Ne-Proliferare, impunând Statelor Unite retragerea de pe teritoriului nostru național, a bombelor nucleare B61, și de a nu instala, începînd din prima jumătate a anului 2020, a noii și chiar mai periculoase B61-12. Astfel, principiul fundamental constituțional în care "suveranitatea aparține poporului" este din nou încălcat. Și avînd în vedere ca aparatul politico-mediatic îi ține pe italieni în mod deliberat în întuneric, cu privire la aceste aspecte de importanta vitala, este violat dreptul la informație, în sensul nu numai al libertății de informare, dar și al dreptului de a fi informat.

Ori o faci acum sau mâine, nu va mai fi timp pentru a decide: o rachetă balistică de rază intermediară, pentru a ajunge și a distruge ținta cu ogiva ei nucleara, are nevoie de un timp între 6 și 11 minute.

Traducere
Light Journalist
Sursa
Il Manifesto (Italia)