Reţeaua Voltaire

Drona «invizibilă » rusească S-70 Okhotnik, în tandem cu avionul « invizibil » Su-57

Armata rusă se va dota cu drone ”invizibile” la fel ca cele americane. Cu toate acestea, dronele au fost concepute pentru alte misiuni decât cele utilizate de Pentagon. Aceasta nu monitorizează, identifică și execută asasinate, ci străpung apărarea antiaeriană inamică și o distrug.

| București (România)
+
JPEG - 28.8 ko

Media internațională laudă drona ”invizibilă” rusească S-70 Okhotnik, creată de colectivele Suhoi și MiG, similară cu cea experimentală X-47B, testată de Northrop Grumman. Ea are o masă de 20 tone, o viteză maximă de 1.000 km/h, o rază de acțiune de 3.000 km și este propulsată de un motor reactiv, fără forțaj utilizat. Durata maximă de zbor a lui Т-50-3 este de 7 ore.

Totuși cel mai importat detaliu este concepția în baza căreia Rusia îl va utiliza. Acest avion fără pilot S-70 nu va fi utilizat în misiuni de cercetare. Pentru că Rusia are în testare o dronă specializată ( Orion ) care poate zbura neîntrerupt 24 de ore și este similară lui MQ-1 / MQ-9 Reaper.

Un alt element interesant este că Rusia va trece la producția de Su-57 în 2020, atunci cînd testarea în zbor a lui Okhotnik se va încheia. Cele două avioane vor intra împreună în producția de serie.

Surse din ministerul Apărării Federației Ruse au precizat că S-70 împreună cu Su-57 vor fi utilizate în primul val de atac, pe direcția principală de apărare strategică a trupelor terestre rusești. Circa 20-30 de S-70 și 2-4 Su-57 vor cuceri supremația aeriană într-un sector restrîns, prin crearea de culoare sigure în apărarea anti-aeriană inamică. Misiunea lor va fi lovirea rețelei radar de la sol și de pe nave, bateriile de rachete antiaeriene și pistele aviației inamicului.

Okhotnik dispune de două compartimentele carenate în care poate duce 2 tone de arme. Pentru 5-10 secunde, cînd S-70 deschide trapele ca să lanseze munițiile, el devine vizibil pe radar. De aceea, Su-57 în configurație de interceptare, însoțește grupul de S-70 și execută o zonă de serviciu în aer, pe timpul misiunii dronelor S-70.

Multe echipamente și soluții pentru ”invizibilitate” radar utilizate la Okhotnik, provin de la Su-57. De altfel, Su-57 a servit ca banc de încercări pentru armele adaptate pentru S-70.

Pentru anihilarea radarelor și rachetelor antiaeriene, avionul Okhotnik a preluat de la Su-57 rachetele anti-radar supersonice Kh-58UShK. Acestea au raza de acțiune de 260 km. Împotriva țintelor navale, Okhotnik poate lansa 4 rachete X-35UE, cu o distanță maximă de zbor de 260 km. Okhotnik mai poate utiliza 4 mini rachete de croazieră X-74M2, cu o viteză de Mach 4 și o rază de acțiune de 245 km. Pentru scoaterea din funcțiune a pistelor de aviație Okhotnik este înarmat cu 8 nombe BetAB-150C. Pentru bunkere sau alte obiective, Okhotnik poate fi înarmat cu opt bombe ”inteligente”KAB-250 .

Articole sub licenţă Creative Commons

Puteţi reproduce liber articolele din Reţeaua Voltaire, cu condiţia să citaţi sursa şi să nu le modificaţi, nici să nu le utilizaţi în scopuri comerciale (licenţă CC BY-NC-ND)

Susţineţi Reţeana Voltaire

Utilizaţi acest site, în care veţi găsi analize de calitate care vă vor ajuta să vă modelaţi înţelegerea lumii. Acest site nu poate exista fără susţinerea voastră financiară.
Ajutaţi-ne printr-o donaţie

4 Noiembrie, sa vezi Napoli si apoi sa mori
4 Noiembrie, sa vezi Napoli si apoi sa mori
de Manlio Dinucci, Reţeaua Voltaire
 
Califul, filmul CIA între ficțiune și realitate
« Arta Razboiului »
Califul, filmul CIA între ficțiune și realitate
de Manlio Dinucci, Reţeaua Voltaire
 
Erdogan vrea bomba
«Arta Razboiului»
Erdogan vrea bomba
Reţeaua Voltaire
 
NATO se afla în spatele atacului turc asupra Siriei
NATO se afla în spatele atacului turc asupra Siriei
de Manlio Dinucci, Reţeaua Voltaire
 
Invazia turcă a Rojavei
Tot ceea ce vi se ascunde despre operațiunea turcă «Sursa păcii» (3/3)
Invazia turcă a Rojavei
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Kurdistanul, imaginat de colonialismul francez
Tot ceea ce vi se ascunde despre operațiunea turcă «Sursa păcii» (2/3)
Kurdistanul, imaginat de colonialismul francez
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Genealogia problemei kurde
Tot ceeea ce vi se ascunde despre operațiunea turcă «Sursa păcii» (1/3)
Genealogia problemei kurde
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire