Reţeaua Voltaire

Rusia nu va lovi instalația americană de la Deveselu

Radio Europa Liberă a declanșat panică în România, susținând că Moscova se pregătește să lanseze lovituri nucleare la Deveselu, baza americană a așa-numitului "scut anti-rachetă". Toate acestea sunt invenții propagandistice. Rusia are mijloacele de a distruge rachetele americane de îndată ce sunt lansate și, prin urmare, nu are nevoie să înlăture România de pe hartă.

| București (România)
+
JPEG - 27.5 ko

Mai întîi a apărut un interviu în exclusivitate pentru Radio Europa Liberă, secția de limbă română ( post finanțat de Congresul SUA ), al analistului militar rus Pavel Felgenhauer [1]. Acesta este de profesie biochimist, n-are nicio pregătire în domeniul militar dar este jurnalist al presei pro-americane din Rusia. Interviul este un ”fake news” în care Felgenhauer este forțat să spună că rachetele Kinzhal, de pe avioanele rusești MIG-31K au fost special create și amplasate pentru a lovi România. Țară care găzduiește scutul antibalistic american de la Deveselu.

Prin intermediul presei aservite și a oamenilor implantați de serviciile de informații românești, subordonate la rîndul lor, serviciilor americane, această știre a fost rostogolită și amplificată pentru a crea o adevărată isterie în România. Presa din România acuză vehement Rusia că este pe punctul de a o ataca. Cu toate acestea, eu sunt convins că românii nu trebuie să se sperie. Aceași opinie a fost exprimată și ambasadorul Rusiei la București. Valeri Kuzmin.

Pentru că Rusia nu va utiliza racheta Kinzhal înarmată cu focos nuclear ca să atace România. Racheta hipersonică Kinzhal este destinată neutralizării unor ținte mobile, mult mai importante decît instalația de la Deveselu. De exemplu, grupările navale de invazie, formate în jurul portavioanelor americane.

Gaideți să ne lămurim cum funcționează ”agresivitatea” defensivă a Rusiei pe care o acuză presa din România.

Sistemul antibalistic american este plasat la Deveselu, în cîmpia Română. De la țărmul mării Negre la Deveselu, terenul este plat, fără obstacole de relief. Din Crimeea pînă la litoralul românesc sunt 220-310 km. În Crimeea, au fost amplasate și 4 batalioane x 8 sisteme de lansare S-400 rusești, care pot doborî o țintă aeriană la distanța de 380 km

Pe vîrfurile muntoase din Crimeea care depășesc 1.500 m, sunt amplasate radare de descoperire de mare putere. Radarele pot urmări 300 de ținte ( elicoptere, avioane, rachete de croazieră și rachete balistice ) pînă la strîmtorile Bosfor și Dardanele. O rachetă Tomahawk care evolueză cu viteza de 800 km/h deasupra mării sau a cîmpiei Române este cel mai ușor de urmărit.

Batalioanele S-400 din Crimeea lucrează într-o rețea a managementul spatiului aerian, numită Polyana D4M1, alături de alte batalioane de rachete cu rază medie și scurtă de acțiune. Polyana D4M1 primește informația lansării unei rachete Tomahawk de la Deveselu și de la sateliții de cercetare rusești, dar și de la avioanele A-50 ( AWACS ). În 2019, Rusia va începe operarea o noi staţiii de radar, de alertă timpurie, cu rază de acțiune de 2.500 km, amplasată la Sevastopol.

În concluzie, Rusia nu are nevoie să lovească instalația americană de la Deveselu, chiar dacă aceasta va fi înarmată cu rachete de croazieră Tomahawk. Pentru că aceste rachete, lansate spre obiectivele rusești, sunt descoperite pe loc, urmărite permanent și lovite imediat ce au ieșit din apele teritoriale ale României.

Articole sub licenţă Creative Commons

Puteţi reproduce liber articolele din Reţeaua Voltaire, cu condiţia să citaţi sursa şi să nu le modificaţi, nici să nu le utilizaţi în scopuri comerciale (licenţă CC BY-NC-ND)

Susţineţi Reţeana Voltaire

Utilizaţi acest site, în care veţi găsi analize de calitate care vă vor ajuta să vă modelaţi înţelegerea lumii. Acest site nu poate exista fără susţinerea voastră financiară.
Ajutaţi-ne printr-o donaţie

Invazia turcă a Rojavei
Tot ceea ce vi se ascunde despre operațiunea turcă «Sursa păcii» (3/3)
Invazia turcă a Rojavei
de Thierry Meyssan
Kurdistanul, imaginat de colonialismul francez
Tot ceea ce vi se ascunde despre operațiunea turcă «Sursa păcii» (2/3)
Kurdistanul, imaginat de colonialismul francez
de Thierry Meyssan
Genealogia problemei kurde
Tot ceeea ce vi se ascunde despre operațiunea turcă «Sursa păcii» (1/3)
Genealogia problemei kurde
de Thierry Meyssan
NATO se afla în spatele atacului turc asupra Siriei
NATO se afla în spatele atacului turc asupra Siriei
de Manlio Dinucci, Reţeaua Voltaire
 
Donald Trump, singur împotriva tuturor
Donald Trump, singur împotriva tuturor
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
 A 70ª aniversare a Republicii Populare a Chinei: Anularea Istoriei
«Arta Razboiului»
A 70ª aniversare a Republicii Populare a Chinei: Anularea Istoriei
de Manlio Dinucci, Reţeaua Voltaire
 
Alexandrópolis, noua bază SUA împotriva Rusiei
Alexandrópolis, noua bază SUA împotriva Rusiei
de Manlio Dinucci, Reţeaua Voltaire
 
Teoria și practica Drepturilor omului
Teoria și practica Drepturilor omului
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Unitatea națională în Siria și Venezuela
Unitatea națională în Siria și Venezuela
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Hong Kong, revine la Tratatul de la Nanjing
«Arta Razboiului»
Hong Kong, revine la Tratatul de la Nanjing
de Manlio Dinucci, Reţeaua Voltaire