Voltaire Network

Har England transportert falske penger til Venezuela?

+

Ifølge den pan-arabiske libanesiske TV-kanalen Al-Mayadeen, har et etiopisk fly blitt lastet opp på Malta med 15 kister inneholdende falske penger for levering i Venezuela.

Venezuelas økonomi har kollapset. Elliot Abrams tror dette skyldes at den kommunistiske regjeringen er uskikket til å styre mens den bolivarianske regjeringen til Nicolas Maduro mener det er et resultat av USAs sabotasje.

Mens de har saboterte den Venezuelanske økonomien, har USA nettopp levert humanitær hjelp til ofrene for denne sabotasjen på grensen Venezuela deler med Colombia. Overbevist om at denne forsendelsen inneholder undergravende materiale, avslår den Venezuelanske regjeringen å motta denne hjelpen (men aksepterer og tar imot hjelp fra andre land). Det er klart at denne forsendelsen knapt er av betydning siden den totale hjelpen fra USA i den etterfølgende krisen bare representerer 6% av den hjelpen som daglig distribueres av Venezuelanske myndigheter.

JPEG - 37.2 ko

Under krigen i Syria har både Saudi-Arabia og Qatar trykket falske penger for å sørge for kaos i den syriske økonomien. Imidlertid konkurrerte de to monarkiene på denne tiden med hverandre; de hadde ikke blitt enig om hvordan de skulle dele markedet. Samtidig betalte de sine leiesoldater i US dollars. For at leiesoldatene skulle kunne være på plass i Syria måtte de veksle sin betaling i US dollar til syriske pund. Syria fikk trykket nye pengesedler i Russland.

Oversettelse
Eric Kamov

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.