Ifølge den pan-arabiske libanesiske TV-kanalen Al-Mayadeen, har et etiopisk fly blitt lastet opp på Malta med 15 kister inneholdende falske penger for levering i Venezuela.

Venezuelas økonomi har kollapset. Elliot Abrams tror dette skyldes at den kommunistiske regjeringen er uskikket til å styre mens den bolivarianske regjeringen til Nicolas Maduro mener det er et resultat av USAs sabotasje.

Mens de har saboterte den Venezuelanske økonomien, har USA nettopp levert humanitær hjelp til ofrene for denne sabotasjen på grensen Venezuela deler med Colombia. Overbevist om at denne forsendelsen inneholder undergravende materiale, avslår den Venezuelanske regjeringen å motta denne hjelpen (men aksepterer og tar imot hjelp fra andre land). Det er klart at denne forsendelsen knapt er av betydning siden den totale hjelpen fra USA i den etterfølgende krisen bare representerer 6% av den hjelpen som daglig distribueres av Venezuelanske myndigheter.

Under krigen i Syria har både Saudi-Arabia og Qatar trykket falske penger for å sørge for kaos i den syriske økonomien. Imidlertid konkurrerte de to monarkiene på denne tiden med hverandre; de hadde ikke blitt enig om hvordan de skulle dele markedet. Samtidig betalte de sine leiesoldater i US dollars. For at leiesoldatene skulle kunne være på plass i Syria måtte de veksle sin betaling i US dollar til syriske pund. Syria fikk trykket nye pengesedler i Russland.

Oversettelse
Eric Kamov