Voltaire-verkosto
“Sodankäynnin taito”

“Amerikkalainen puolue” Euroopan Unionin instituutioiden keskellä

Euroopan parlamentti on juuri hyväksynyt päätöslauselman, jossa vaaditaan pitämään Venäjää paremminkin ihmiskunnan vihollisena kuin aiemmin ajateltuna strategisena kumppanina. Samanaikaisesti komissio lähetti varoituksen Kiinan edustamasta uhasta. Kaikki etenee aivan kuin Yhdysvallat olisi ohjailemassa EU:ta osana omaa ylivaltaista strategiaansa.

| Rome (Italie)
+
JPEG - 36.3 ko
Latvian entinen ulkoasiainministeri ja entinen maatalouden komissaari Sandra Kalniete alkoi työskennellä Neuvostoliittoa vastaan heti maansa saavutettua itsenäisyyden. Hän on yksi kommunismin rikokset tuominneen Prahan julistuksen (2008) tekijöistä. Hän rinnastaa natsismin kommunismiin Reconciliation of European Histories -ryhmässä. Ja tänään hän jatkaa työtään Venäjää vastaan.

“Venäjää ei voida enää pitää strategisena kumppanina, ja Euroopan Unionin on oltava valmis asettamaan uusia sanktioita jos Venäjä jatkaa kansainvälisen oikeuden rikkomista.” - tämä on Euroopan parlamentin 12. maaliskuuta hyväksymä päätöslauselma, 402 puolesta, 163 vastaan, 89 tyhjää [1] Sandra Kalnieten esittämä päätöslauselma kiistää ennen kaikkea Venäjän presidentinvaalien oikeudellisuuden, väittäen niitä “epädemokraattisiksi” ja siten presidentti Putinia vallankaappaajaksi.

Hän syyttää Venäjää paitsi “Ukrainan ja Georgian alueellisen koskemattomuuden loukkaamisesta”, myös “Syyriassa tapahtuvasta interventiosta ja häiriöistä Libyan kaltaisissa maissa”, sekä Euroopassa “häiriöistä, joiden tarkoituksena on vaikuttaa vaaleihin ja lisätä jännitteitä”. Hän syyttää Venäjää aseidenvalvontasopimusten rikkomisesta ja vierittää sille syyn INF-sopimuksen hautaamisesta». Tämän lisäksi hän syyttää Venäjää “vakavista ihmisoikeusrikkomuksista Venäjällä, mukaan lukien kidutukset ja ilman oikeudenkäyntiä tapahtuneet teloitukset, ja Venäjän tiedustelupalvelun syyllistymisestä Euroopan maaperällä kemiallisilla aseilla tehtyihin murhiin”.

Näiden ja muiden syytösten jälkeen Euroopan parlamentti totesi, että Nord Stream 2 -kaasuputki, joka on suunniteltu kaksinkertaistamaan Venäjän kaasun toimitus Itämeren yli – “lisää Euroopan riippuvuutta Venäjän kaasusta, uhkaa Euroopan sisämarkkinoita ja sen strategisia etuja (…) ja siksi se on lopetettava”. Euroopan parlamentin päätöslauselma on sekä sisällöltään että sanamuodoltaan toistamiseen uskollinen syytöksille, joita Yhdysvallat ja Nato kohdistavat Venäjään, ja mikä vielä tärkeämpää, toistaa vaatimusta estää Nord Stream 2.

Vaatimuksen tarkoituksena on vähentää Venäjän energian tarjontaa Euroopan Unionille, jotta ne korvattaisiin Yhdysvalloista tai ainakin yhdysvaltalaisilta yrityksiltä peräisin olevilla toimituksilla. Samassa yhteydessä Euroopan komissio käsitteli tiettyjä tiedoksiantoja niille jäsenilleen [2], Italia mukaanluettuna, jotka olivat kiinnostuneita liittymään Kiinan uutta Silkkitietä koskevaan aloitteeseen.

Komissio väittää, että Kiina on kumppani, mutta myös taloudellinen kilpailija, ja mikä kaikkein tärkeintä “järjestelmällinen kilpailija, joka edistää vaihtoehtoisia hallintomuotoja”, toisin sanoen vaihtoehtoisia hallintamalleja, jotka tähän asti ovat olleet länsimaiden hallinnassa.

Komissio varoittaa, että ennen kaikkea on välttämätöntä “suojata kriittiset digitaaliset infrastruktuurit mahdollisesti vakavilta turvallisuusuhilta”, jotka aiheutuvat kiinalaisten yritysten, esimerkiksi Huawein, toimittamista 5G-verkoista, joiden toimittamisen Yhdysvallat kieltää. Euroopan komissio toistaa uskollisesti Yhdysvaltain varoitusta liittolaisilleen. Yhdysvaltain korkein liittolainen Euroopassa, Yhdysvaltain ja Naton Euroopan joukkojen komentaja, kenraali Scaparrotti täsmensi, että viidennen sukupolven erittäin nopeilla matkaviestinverkoilla tulee olemaan yhä tärkeämpi rooli Naton sotatoiminnallisessa kyvyssä, ja siitä johtuen liittolaisille ei sallita “amatörismiä”.

Kaikki tämä vahvistaa sen, että “amerikkalainen puolue”, voimakas transversaalinen leiri, vaikuttaa EU:n politiikan muovautumiseen Yhdysvaltojen ja Naton strategisten linjojen mukaan .

Luomalla väärän kuvan vaarallisesta Venäjästä ja Kiinasta EU:n toimielimet valmistelevat yleistä mielipidettä hyväksymään sen, miten Yhdysvallat nyt valmistautuu Euroopan “puolustukseen”.

Pentagonin edustaja kertoi CNN:lle että Yhdysvallat valmistautuu testaamaan maahan sijoitettuja ballistisia ohjuksia (kiellettyjä Washingtonin nyt hautaamassa INF-sopimuksessa), toisin sanoen uusia Euromissiilejä, jotka muuttavat Euroopan jälleen tukikohdaksi ja samalla ydinsodan kohteeksi.

Käännös
Tuula

Lähde
Il Manifesto (Italie)

[1] “European Parliament resolution of 12 March 2019 on the state of EU-Russia political relations”, Voltaire Network, 12 March 2019.

[2] “EU-China – A strategic outlook”, Voltaire Network, 12 March 2019.

Artikkeli on lisensoitu Creative Commons -lisenssin mukaisesti

Voltaire-verkoston artikkeleita voidaan tuottaa uudelleen vapaasti edellyttäen, että lähde on mainittuna, lähteiden eheyttä kunnioitetaan, eikä niitä käytetä kaupallisiin tarkoituksiin (lisenssi CC BY-NC-ND).

Voltaire-verkoston tukeminen

Vierailet tällä verkkosivulla etsien laadukkaita analyysejä joden avulla voit muodostaa henkilökohtaisen ymmärryksen tämän päivän maailmasta. Jotta voimme jatkaa toimintaamme, tarvitsemme tukeasi pyrkimyksiemme osalta.
Auta meitä vaikuttamaan myönteisesti.

Kuinka voit osallistua Voltaire-verkostoon?

Ryhmämme jäsenet ovat kaikki vapaaehtoisia.
- Ammattilaistason omalle äidinkielelleen kääntävät käännösalan ammattilaiset: voitte auttaa meitä kääntämällä artikkeleitamme.

Yhdysvaltain strategia ja kaasuputkisodan kustannukset meille
Yhdysvaltain strategia ja kaasuputkisodan kustannukset meille
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
Kilpailu avaruuden hallitsemisesta
«Sodankäynnin taito»
Kilpailu avaruuden hallitsemisesta
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
 EU-maiden farssimaiset suhteet Venäjään
«Sodankäynnin taito»
EU-maiden farssimaiset suhteet Venäjään
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
Euroopan Unioni Pentagonin ydinasestrategiassa
«Sodankäynnin taito»
Euroopan Unioni Pentagonin ydinasestrategiassa
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
 Keitä ovat Persianlahden öljytankkerien tuhopolttajat?
«Sodankäynnin taito»
Keitä ovat Persianlahden öljytankkerien tuhopolttajat?
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
Venäjä-Kiina: huippukokous, josta media vaikeni
“Sodankäynnin taito”
Venäjä-Kiina: huippukokous, josta media vaikeni
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto
 
Bilderberg-ryhmän pitkät lonkerot
“Sodankäynnin taito”
Bilderberg-ryhmän pitkät lonkerot
par Manlio Dinucci, Voltaire-verkosto