Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ σκέφτεται να κατατάσσει την Αδελφότητα των Αδελφών Μουσουλμάνων στη μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είναι μια πολιτική και όχι θρησκευτική οργάνωση, που ελέγχεται από της αναδημιουργίας της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο από τη βρετανική MI6. Επωφελήθηκαν από την υποστήριξη της CIA μετά την ακρόασή τους στο Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο Eisenhower και του Πεντάγωνο μετά την αφγανική επιχείρηση του Zbigniew Brzeziński. Συμμετείχαν στο πλευρό του ΝΑΤΟ στους πόλεμους της Γιουγκοσλαβίας, της Λιβύης και της Συρίας. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Ομπάμα ήταν μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ και του γραφείου της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον (φωτογραφία).

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ αντιτάσσεται πολύ κατά αυτής της μυστικής οργάνωσης. Ο πρώτος σύμβουλος για την εθνική ασφάλεια, στρατηγός Μάικλ Φλιν, είχε ήδη προετοιμάσει να την χαρακτηρίσει ως τρομοκρατική. Ο ίδιος ο πρόεδρος Τραμπ είχε ζητήσει από τους μουσουλμάνους αρχηγούς κρατών να χωρίσουν από αυτούς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ριάντ.

Όλες οι ομάδες των Σουνιτών που διεκδικούν ότι ανήκουν στο πολιτικό Ισλάμ από την Αλ Κάιντα έως το Νταέσ σχηματίστηκαν από μέλη ή πρώην μέλη της Αδελφότητας. Πολλά μουσουλμανικά κράτη, συμπεριλαμβανομένων της Αιγύπτου και της Συρίας, καθώς και της Σαουδικής Αραβίας τους απαγόρευσαν μετά την πτώση του Μοχάμεντ Μορσί. Σήμερα υποστηρίζονται μόνο από τη Γάζα, το Πακιστάν, το Κατάρ και τη Τουρκία. Έχουν καλές σχέσεις με το Ιράν και την Ιορδανία.

Στην Ευρώπη, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία έχουν χορηγήσει άσυλο σε μερικούς ηγέτες της Αδελφότητας σε φυγή.

Η μόνη μελέτη για την ιστορία της Αδελφότητας στο διεθνές επίπεδο είναι το δεύτερο μέρος του βιβλίου του Τιερί Μεϊσάν, Sous nos yeux .

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά