Senteret for strategiske og internasjonale studier (CSIS), en tenketank knyttet til amerikanske transnasjonale olje- og våpeninteresser, holdt et hemmelig møte i Washington om "Vurdering av bruken av militærstyrke i Venezuela", det vil si å vurdere mulig bruk av militærstyrke mot Venezuela.

Den amerikanske alternative nyhetssiden Grayzone viste at rundt 40 personer - inkludert tjenestemenn fra utenriksdepartementet, National Intelligence og National Security Council - deltok i møtet, som også inkluderte representanter for den venezuelanske opposisjonen og høyt rangerte tjenestemenn fra den colombianske og brasilianske ambassader i USA [1].

Den amerikanske spesielle diplomaten for Venezuela, Elliot Abrams, var representert av sin venn Roger Noriega - forfatter av Helms-Burton-loven som utvider den amerikanske kommersielle og økonomiske embargoen mot Cuba.

Tilstede var også arrangører bak migrasjonen av venezuelanere fra landet, samt det iscenesattet forsøket til den selvutnevnte "midlertidige presidenten" i Venezuela, Juan Guaidó, for å introdusere påstått "humanitær hjelp" til Venezuela fra Colombia og Brasil.

En annen deltaker var admiral Kurt Tidd, tidligere leder av US Southern Command (SouthCom), hvis hemmelige notat til Trump-administrasjonen [2] ble avslørt på nettsiden vår før mordforsøket mot Venezuelas grunnlovs-valgte president Nicolás Maduro.

Oversettelse
Cubanito

[2Plan to overthrow the Venezuelan Dictatorship – “Masterstroke””, by Kurt W. Tidd, Voltaire Network, 23 February 2018.