Voltaire Network

Britene og "den fargerike revolusjonen" i Hong Kong

+

Etter at det britiske imperiets suverenitet over Hong Kong ble overført til Folkerepublikken Kina har Hong Kong og Macao blitt to kinesiske spesielle administrative regioner.

Etter avtalen fra1997 har Beijing etabler vestlig demokrati i Hong Kong, noe byen aldri har opplevd før. For første gang ble parlamentet valgt av folket.

Men samtidig som Hong Kong ble levert tilbake til Kina har det blitt en økning i levestandarden til befolkningen. Byen er kulturelt fortsatt mye med britisk enn kinesisk.

For tilreisende er dette ingen overraskelse.

De massive demonstrasjonene vi ser nå må først og fremst forstås som en kulturell umulighet for å ble forenet med Kina.

Men protestene bli oppmuntret av Storbritannia og USA. Det inkluderer en «diplomat» som møter og instruerer lederne for protestene. Vi ser at de fremste elementene i protestene, Hong Kong Independence Movement, vifter med det gamle koloniflagget under en pressekonferanse.

Det samme fenomenet kunne vi se i Libya og i Syria da National Transistion Council viftet med flagget til det franske mandatet - flagget til Kong Idriss og Free Syrian Army.

JPEG - 65.4 ko

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.