Voltaire Network

Tyrkiske forhandlinger om masseoverføring av jihadister til Libya

+

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan har inngått en militærallianse med den libyske «regjering for nasjonal overenskomst» (GNA), ledet av Fayez Al-Sarraj og som har tilhold i Tripoli og er støttet av De Forente Nasjoner (FN). Erdogan har allerede sørget for overlevering av armerte kjøretøy og droner, men det gjenstår å utplassere tropper.

I Ankara forventes det at nasjonalforsamlingen vil vedta en godkjenning for at den tyrkiske hæren utplasserer regulære tropper.

Samtidig holder imidlertid den tyrkiske hæren seg passive i Idlib hvor jihadistene nå angripes av den syriske hæren i samarbeid med de russiske luftstyrkene. Her er to tyrkiske observasjonsposter nå omringet av den syriske hæren. Ti tusenvis jihadister har blitt flyttet inn i Tyrkia.

Den 25. desember 2019 hadde president Erdogan et hastebesøk til Tunis. Han var behørig ledsaget av Hakan Fidan, sjefen for den nasjonale tyrkiske etterretningstjenesten (Millî İstihbarat Teşkilatı) og med sine utenriks- og forsvarsministre. Delegasjonen ble mottatt av den tunisiske presidenten Kaïs Saïed, en jurist som er støttet av det muslimske brorskapet. Han ga sin tyrkiske motpart grønt lys til å bruke flyplassen og havnen i Djerba for masseoverføring av jihadister til Tripolis og Misrata.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.