Voltaire Network

Frankrike, Portugal og de merkelige venezuelanske passasjerene

+

To Venezuelanske borgere om bord på Air Portugal sitt fly ankom Caracas (hovedstaden i Venezuela, overs.) hvor den franske ambassadøren møtte dem på flyplassen.

Den første passasjeren reiste under falsk identitet og brøt dermed den internasjonale Luftfartsorganisasjonen (ICAO) sine reiseregler. Den andre passasjeren som var den førstes onkel, brakte med seg eksplosiver da de ble anholdt.

Den venezuelanske regjeringen sanksjonerte Air Portugal ved å forby all flyging til landet i 90 dager. De skrev også til den franske regjeringen og fordømte deres overtredelse Wien-konvensjonen som omhandler diplomaters status.

Passasjeren under falsk identitet var ingen andre enn det tidligere selv-innsatte presidenten Juan Guaidó. Den franske ambassadøren er Romain Nadal (bildet), en nær venn av den tidligere franske ministeren Laurent Fabius og den tidligere franske presidenten Francois Hollande.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.