در تاریخ ۸ ماه ژانویه ی ۲۰۲۰ در آنکارا ، قرار داد آتش بس از سوی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، در رابطه با ادلیب ، به هم تای ترک خود رجب طیب اردوغان
پیشنهاد داده شد . این پیشنهاد پیش از آنکه از سوی سوریه موافقت شود علنی گردید .

ایالات متحده به طور محرمانه این آتش بس را پذیرفت ، و چین و روسیه رای گیری ۱۰ ژانویه را برای تصویب قطع نامه ی شورای امنیت [1] تایید کردند ، که در آن نقاط عبور کمک های انسان دوستانه ی جدیدی به سوریه ، غیر از آن نقاطی که قبلاََ وجود داشت ، مشخص می شود .

علاوه بر این ، نمایندگان روسیه ، نشست دیگری در شورای امنیت ترتیب دادند تا در آن ازگذارش سازمان منع سلاح های شیمیایی که از سوی دوما در تاریخ ۷ ماه آوریل ۲۰۱۸
به این سازمان ارائه شده بود ، بحث شود [2]

در پی این تصمیم گیری ها ، مدیر سازمان های سری سوریه و ترکیه ، علی مملوک ( امنیت ملی در تصویر بالا ) و حاکان فیدان ( تشکیلات ملی استهبارات ترکیه ) در نشست سه طرفه ی سوریه- ترکیه و روسیه در مسکو به تاریخ ۱۳ ماه ژانویه ۲۰۲۰با یکدیگر گفتگو نمودند . این برای نخستین بار بوده است که پس از آغاز مناقشات ۲۰۱۱ ، دوکشور به طور رسمی با یکدیگر دیدار داشتند

سخنگویان دو طرف در ارتباط با آزاد سازی منطقه ی ادلیب گفتگو نمودند که- بسیاری از رزمندگان القاعده در آنجا مستقر می باشد و تعداد آنها به صدها هزار تن می رسد . در این رابطه پس از گفتگوی صلح سوشی در سال ۲۰۱۸ [3]، که عملی نشد ، ترکیه این چند مورد را پیشنهاد داد :
عقب نشینی سلاح های سنگین ، در حالی که ترکیه همچنان از عناصر جهادی حمایت می کند . با این وجود ، ترکیه عناصر جهادی را از ادلیب به سمت جربا ( تونس ) و سپس تریپلی ( لیبی ) که ایالات متحده می خواهد در آنجا جنگ راه بیاندازد ،‌اعزام داشته است .

بازگشایی بزرگ راه میان حلب- لازقیه (ام ۴ ) و حلب -حاما (ام ۵ ) .

همچنین قرار بود با تروریست های کرد پ ک ک / ی پ گ نیز مبارزه شود . در این رابطه ترکیه خواستار بازنگری قرار داد محرمانه ی آدانا در سال ۱۹۹۸ [4] بوده است ، که به هنگام جنگ سرد بسته شد ، زمانی که سازمان های کرد مارکسیست- لنینیست و به سمت اتحاد جماهیر شوروی گرایش داشته اند . امروز این دو سازمان به حالت آنارشیست در آمده اند و با سازمان ناتو همکاری می کنند . در قرار داد ، ترکیه می بایستی امنیت را در منطقه ی مرزی حفظ کند که در آن توپخانه ی پیشین کردها قرار داشت .

ترجمه توسط
Sylvia Bejanian

[1« Résolution 2504 (aide humanitaire en Syrie) », Réseau Voltaire, 10 janvier 2020.

[2« Le rapport de l’OIAC était falsifié »; « Le rôle de la France dans le trucage du rapport de l’OIAC », Réseau Voltaire, 25 novembre et 27 décembre 2019.

[4The Adana Security Agreement”, Voltaire Network, 20 October 1998.