Dat fiind ca Coronavirusul nu trebuie să fie subestimat și că cele 10 norme preventive ale Ministerului Sănătății ar trebui să fie urmate, ar trebui să fie adoptată o a unsprezecea regulă fundamentală: împiedicarea răspândirii virusului fricii. El este transmis în principal prin televiziune, începînd cu RAI, care dedică telejurnalele aproape în întregime Coronavirusului. Virusul fricii pătrunde astfel în toate casele, prin canalele de televiziune.

În timp ce lansează maximul de alarmă asupra Coronavirusului, ei păstrează în tăcere faptul că gripa sezonieră, o epidemie mult mai mortală, a provocat în Italia, în a 6-a săptămână a anului 2020 - potrivit Institutului Superior de Sănătate - în medie 217 decese pe zi, datorită de asemenea complicațiilor pulmonare și cardiovasculare legate de gripă. Ei omit faptul că - potrivit Organizației Mondiale a Sănătății - peste 700 de persoane (în medie 2 pe zi) mor în Italia în Italia într-un an, din cauza HIV/AIDS, un total mondial de aproximativ 770.000.

În ceea ce privește campania alarmistă privind coronavirusul, Maria Rita Gismondo - Directora Macrobiologiei Clinice, Virologiei și Diagnosticul de Bioemergență, a Laboratorului Spitalului Sacco din Milano, unde sunt analizate mostre de posibile contagiuni - declară: "Mie, mi se pare o nebunie. Au schimbat o infecție doar mai gravă decât o gripă, cu o pandemie letală. Uitați-vă la numere. Nu este o pandemie." Cu toate acestea, vocea femeii de știință nu ajunge la publicul larg, în timp ce în fiecare zi, a RAI - serviciu care ar trebui să fie public - canalele Mediaset și nu numai ele, răspândesc în rândul italienilor, frica asupra "virusului mortal care, din China, se răspândește în întreaga lume".

De fapt, campania funcționeaza, de avord cu ceea ce declara Secretarul de Comerț al SUA, Wilbur Ross, într-un interviu la Fox Business: "Cred că coronavirusul va contribui la întoarcerea locurilor de muncă din China, către SUA. În China, mai întâi a fost SARS, apoi ciuma porcină, acum coronavirusul." Deci, comentează New York Times, "pierderea pentru China, poate fi un beneficiu pentru America." Cu alte cuvinte, virusul poate avea un impact distructiv asupra economiei chineze și, într-o reacție în lanț, asupra restului Asiei, Europei și Rusiei, deja afectate de scăderea fluxurilor comerciale și turistice, pentru avantajul total al SUA, care au rămas disponibile din punct de vedere economic.

Global Research, Centrul de Cercetare asupra Globalizării, condus de Prof. Michel Chossudovsky, publică pe tema originii virusului, o serie de articole ale experților internaționali. Ei demonstrează că "nu se poate exclude ca virusul să fi fost creat în laborator". Este un câmp înconjurat de secretul mai dens, în mod frecvent asupra acoperirii cercetării științifice civile. Cu toate acestea, apar fapte:

 Prezența în Wuhan a unui Laborator Biologic, unde oamenii de știință chinezi, în colaborare cu Franța, efectuează studii privind virusurile letale, între care, unele trimise de Laboratorul Canadian de Microbiologie.

 În Iulie 2015, Institutul Pirbright al guvernului britanic, a patentat un "coronavirus atenuat" în SUA.

 În Octombrie 2019, Johns Hopkins Center for Health Security a efectuat în New York, o simulare a pandemiei coronavirusului, estimând un scenariu care, dacă s-ar întâmpla, ar provoca 65 de milioane de morti [1].

Dimpotrivă, pandemia virusului fricii, care se răspândește cu efecte socio-economice ireparabile, nu este simulată.

Traducere
Light Journalist
Sursa
Il Manifesto (Italia)

[1« Quand le Forum de Davos se préparait à une pandémie de coronavirus », Réseau Voltaire, 4 février 2020.