ائتلاف بین الملل نامید از نابود سازی جمهوری عرب سوریه ، دست به ایجاد بحران غذایی در این کشورزده است .

محاصره ی آغاز شده است . تحریم های اقتصادی به طور گسترده ای ادامه یافته اند و این روند تا اواسط ماه ژوئن ادامه خواهد یافت . هر کشور یا فردی که با کشور سوریه تبادلات اقتصادی داشته باشد به شدت از سوی ایالات متحده و اتحادیه ی اروپا تنبیه خواهد شد ( قانون سزار ) .

این تحریمات به لحاظ حقوق بین الملل غیر قانونی می باشند . تحریمات نسبت به وسایل و تجهیزات پزشکی به لحاظ کنوانسیون ژنو یک جنایت به حساب می آیند .

عناصر جهادی در شمال این کشور و قشون نظامی ایالات متحده در جنوب ، دشت ها را به صورت منظم به آتش می کشند . کشور سوریه در برابر شورای امنیت سازمان ملل از این بابت شکایت کرده است .

طی چند روز ، کلیه ی مواد غذایی وارداتی نایاب شده اند و قیمت آنها به طور محسوسی افزایش یافته است . لیور سوری در بازار تبادلات ارزش خود را از دست داده است . و در بازار سیاه به یک چهارم قیمت حقیقی خود مبادله می شود .

رئیس جمهور سوریه طرحی برای خود کفایی غذایی به وجود آورده ، اما عملی کردن آن نیاز به چند سال دارد . روسیه در کوتاه مدت می تواند کمک های مردمی ارائه بدهد ، اما زمان برای جلوگیری از گسترش گرسنگی به سرعت می گذرد .

در نهم ماه ژوئن ، تظاهراتی برای مواد غذایی برگزار شد . سوریه هرگز مشکلاتی ناشی از کمبود مواد غذایی در طول جنگ نداشت ، به جز مناطقی که توسط عناصر جهادی محاصره شده بود . و مردم مجبور بودند به این عناصر غذا بدهند .

بشار اسد رئیس جمهور سوریه ، عماد خمیس ، وزیر شورای وزرا را در تاریخ ۱۱ ماه ژوئن از کار برکنار نمود . سوریه به مانند ایالات متحده کشوری است با رژیم جمهوری . از این جهت بر خلاف گذارشات رسانه های غربی ، .نخست وزیر در این کشور سمتی ندارد . حسین عرنوس ، وزیر جدید شورای وزرا تا تاریخ ۱۹ ماه ژوئیه که مصادف با دوران انتخابات قانون گذاری است در سمت خود باقی خواهد ماند .

ترجمه توسط
Sylvia Bejanian