Η New York Post της 14ης Οκτωβρίου 2020, αποκαλύπτει ότι το FBI κατέσχεσε τον περασμένο Δεκέμβριο έναν σκληρό δίσκο που ανήκε στον Hunter Biden, γιο του Δημοκρατικού υποψηφίου για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Joe Biden [1].

Η ομοσπονδιακή εγκληματική αστυνομία ερευνούσε για τις υπόνοιες για διαφθορά των Μπάιντεν στην Ουκρανία. Ο Χάντερ, ο οποίος δεν έχει δικαιοδοσία επί του θέματος, έγινε πράγματι διευθυντής της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma Holdings το 2014, λίγο μετά το πραξικόπημα του EuroMaidan και όταν ο πατέρας του ήταν αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών [2] . Όταν η φιλο-αμερικανική κυβέρνηση προσπάθησε να κατασχέσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια, μαύρα χρήματα του Burisma Holdings, ο Hunter χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του για να απολύσουν τον εισαγγελέα.

Ο Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε ότι εμπλάκηκε προσωπικά στις υποθέσεις του γιου του. Θρήνησε επίσης, τον εθισμό του γιου του για διάφορα ναρκωτικά και διαβεβαίωσε ότι θεραπεύτηκε.

Μετά την αποτυχία της διαδικασίας μομής εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το Δημοκρατικό Κόμμα τον κατηγόρησε ότι χειραγώγησε την αμερικανική κυβέρνηση εναντίον του πολιτικού του αντιπάλου υπερεκτιμώντας την υποτιθέμενη υπόθεση Burisma Holdings.

Ωστόσο, ο υπολογιστής που κατασχέθηκε από το FBI μόλις αποκάλυψε τα μυστικά του. Εκτός από διάφορα βίντεο του Hunter που καπνίζει κρακ ή που κάνει σεξ με διάφορα κορίτσια, ο υπολογιστής περιείχε ηλεκτρονικά μηνύματα που ανταλλάσσονταν μεταξύ του γιου και του πατέρα που βεβαιώνει την εμπλοκή του τελευταίου.

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά

[1« En Ukraine, le fils de Joe Biden joint l’utile à l’agréable », Réseau Voltaire, 14 mai 2014.

[2Smoking-gun email reveals how Hunter Biden introduced Ukrainian businessman to VP dad”, by Emma-Jo Morris and Gabrielle Fonrouge; “WH press secretary locked out of Twitter for sharing Post’s Hunter Biden story” , by Steven Nelson, New York Post, October 14, 2020.