Στις 21 Οκτωβρίου 2020, το ελληνικό πολεμικό ναυτικό κινητοποίησε περίπου εξήντα σκάφη για να προστατεύσει τα νησιά του Αιγαίου σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης.
 Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας, Κωνσταντίνος Ζατουλίν, μίλησε για πιθανή ρωσική απόβαση κατά των τζιχαντιστών στο Αζερμπαϊτζάν. Το ρωσικό πολεμικό ναυτικό ξεκίνησε ασκήσεις στα ανοικτά του Μπακού από τις 16 Οκτωβρίου.
 Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay πιθανολόγησε δημόσια για μια στρατιωτική επέμβαση από τη χώρα του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Αζερμπαϊτζάν.

 Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είπε μετά από συνέντευξη με τον Αρμένιο πρόεδρο στο περιθώριο της τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας, ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την αυστηρή επιβολή της κατάπαυσης του πυρός. Ο Οργανισμός τόνισε τις καλές σχέσεις του με τα δύο μέρη της σύγκρουσης.
 Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι τόνισε ότι το ΝΑΤΟ πιθανότατα δεν θα επέμβει εάν η Τουρκία εισέλθει στον πόλεμο στο Αζερμπαϊτζάν.
 Ο Πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν τόνισε ότι το Αζερμπαϊτζάν θα συνεχίσει να παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός, αρκεί να υποστηρίζεται από την Τουρκία.

 Η Γερμανία απέρριψε ένα ελληνικό αίτημα για διακοπή των εξαγωγών όπλων της στην Τουρκία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κρίσης.

 Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέχισαν τις επαφές τους κεκλεισμένων των θυρών.

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά