Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης βουλευτών του κόμματός του στην Άγκυρα στις 27 Οκτωβρίου 2020, ότι είχε ενημερώσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τη χρήση μισθοφόρων από την Αρμενία [1].

Αναφερόμενος στον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (Millî İstihbarat Teşkilatı - MİT), είπε ότι περίπου 2.000 μαχητές του PKK (Partiya Karkerên Kurdistan) είχαν μεταφερθεί στην Αρμενία.

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πατσινάν ήρθε στην εξουσία το 2018 με πραξικόπημα που χρηματοδοτήθηκε από τον κερδοσκόπο George Soros Το PKK ήταν κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου ένα μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα που υποστηρίχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση. Σταδιακά γλίστρησε στη δυτική πλευρά και έγινε αναρχικό. Κατά τη διάρκεια του πολέμου ενάντια στη Συρία, πλαισίωσε ένα κράτος μαριονέτας, τη Ροζάβα, υπό τη στρατιωτική προστασία του ΝΑΤΟ. Οι υπηρεσίες του φαίνεται να έχουν προσληφθεί τώρα από τον George Soros.

Ο πρόεδρος Πούτιν φέρεται ότι εξέφρασε την έκπληξη του για αυτή την είδηση και ο πρόεδρος Ερντογάν φέρεται να του απάντησε ότι δεν είχε αμφιβολίες για μια ρωσική επέμβαση εάν διασχίζεται η κόκκινη γραμμή της Μόσχας.

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά