Ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών, Gerald Darmanin (φωτογραφία), εκίνησε να συγκεντρώσει ένα αρχείο με στόχο αποφασιστεί η διάλυση των «Γκρίζων Λύκων» από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Στα τέλη Οκτωβρίου 2020, οι Γκρίζοι Λύκοι προσπάθησαν να οργανώσουν αντι-αρμενικά πογκρόμ στη Γαλλία και βανδάλισαν το Μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας.

Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι μια ένοπλη φασιστική ομάδα, που αποτελεί την ένοπλη πτέρυγα του Τουρκικού Εθνικιστικού Κόμματος Δράσης (MHP). Είναι επίσης η τουρκική μυστική πολιτοφυλακή στην υπηρεσία του δικτύου stay-behind του ΝΑΤΟ.
Δολοφόνησαν χιλιάδες αντιπάλους τη δεκαετία του 1970 και συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον της Συρίας εντός των τάξεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ όταν υποστήριζε τον Ostpolitik του Καρδινάλιου Αγόστονου Κασαρόλι με τη Σοβιετική Ένωση (1981) και απέδωσαν την προσπάθειά τους στις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες.

Δεν διαφέρουν από την πολιτική του προέδρου Ερντογάν παρά μόνο σε δύο μόνο σημεία: δεν είναι θρησκευτικοί και περιφρονούν (μεταξύ άλλων) τους Ιρανούς.

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά