Τα δυτικά κράτη, τα οποία έχουν παραμελήσει την έρευνα σχετικά με τις θεραπείες κατά της Covid-19 για να επικεντρωθούν αποκλειστικά στα εμβόλια, βρίσκονται αντιμέτωπα με τις αντιπαλότητες τους.

Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες του προέδρου Τραμπ και το Ηνωμένο Βασίλειο του πρωθυπουργού Τζόνσον διαθέτουν το δικό τους εμβόλιο και όχι η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η τελευταία σημειώνει με απογοήτευση, όχι μόνο ότι βρίσκεται στη διαδικασία της επιστημονικής υπανάπτυξης, αλλά επίσης ότι το Λονδίνο ξανάρχισε την αυτοκρατορική του πολιτική που είχε πριν από την ένταξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. Από του Brexit, ο Μπόρις Τζόνσον ανέτρεψε διακριτικά τον πρόεδρο Μοράλες στη Βολιβία και απέκτησε τα αποθέματα του λιθίου αυτής της χώρας, κατέλαβε το νησί Σοκότρα και εγκατέστησε μια στρατιωτική βάση στο Στενό του Μπαμπ Ελ Μαντέμπ, τέλος υποστήριξε την Τουρκία εναντίον της Αρμενίας και απέκτησε ευκολότερη πρόσβαση στα αποθέματα πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες είχαν ανακοινώσει, με τον πρόεδρο Μπάιντεν, ότι θα επανασυνδεθούν με τους παραδοσιακούς συμμάχους τους και, με την G7, ότι θα οργανώσουν την παγκόσμια διανομή του εμβολίου κατά της Covid, αποκάλυψαν γρήγορα την πραγματική τους φύση. Αρνήθηκαν να αποδεσμεύσουν τα στρατηγικά τους αποθέματα για να βοηθήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, βάσει των συνθηκών, η ΕΕ εξακολουθεί να εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το ΝΑΤΟ - δηλαδή από τους Αγγλοσάξονες - για την άμυνα της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία είχε αναλάβει τον έλεγχο των εμβολίων στην Ένωση κατά παράβαση των συνθηκών, αποφάσισε συνεπώς να αναστείλει τον εμβολιασμό με το εμβόλιο AstraZeneca για φερόμενους υγειονομικούς λόγους. Ωστόσο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, η μόνη αρμόδια αρχή του θέματος, το ενέκρινε και δεν ανέστρεψε την απόφασή του. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει τόσο να σώσει τον εαυτό της από την παρανομία της και να υποχρεώσει το Ηνωμένο Βασίλειο να πληρώσει για το Brexit.

Τέσσερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία) υπέγραψαν συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια του εμβολίου Sputnik V, αψηφώντας έτσι τους Αγγλοσάξονες.

Στην πραγματικότητα, η αντιπαλότητα μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ πρέπει να εξομαλυνθεί από το ΝΑΤΟ. Διαφορετικά, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ θα διαλυθούν, ενώ οι αμερικανική και βρετανική αυτοκρατορίες θα κυριαρχήσουν στους πρώην εταίρους τους.

Σε κάθε περίπτωση, η ισορροπία του κόσμου θα αναστατωθεί από το σοκ της Covid-19.

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά