Την ίδια μέρα των επιθέσεων, στο τηλεοπτικό κανάλι της Νέας Υόρκης Canal 9, ο κτηματομεσίτης Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε την «επίσημη εκδοχή της κατάρρευσης των πύργων» ως «ψέμα». Αργότερα μπήκε στην πολιτική και έγινε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Με τον φίλο του, στρατηγό Michael T. Flynn, είχε δώσει στον εαυτόν του την αποστολή να ρίξει φως στην 11η Σεπτεμβρίου. Δίχασε την κοινή γνώμη των ΗΠΑ, αλλά δεν πέτυχε καθόλου τον στόχο του.

Στα τέλη του 2001, δημοσίευσα μια σειρά άρθρων για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, και μετά ένα βιβλίο, τον Μάρτιο του 2002 [1]. Μεταφράστηκε σε 18 γλώσσες και άνοιξε μια παγκόσμια συζήτηση αμφισβητώντας την αλήθεια της επίσημης αφήγησης των ΗΠΑ. Ωστόσο, ο διεθνής Τύπος αρνήθηκε να συζητήσει τα επιχειρήματά μου και ξεκίνησε μια εκστρατεία στην οποία με κατηγορούσε για «ερασιτεχνισμό» [2], «συνωμοσιολογία» [3] και «αρνητισμό» [4].

Προπαντός, οι αμερικανικές αρχές και οι υποστηρικτές τους περιόρισαν την εργασία μου στις πρώτες μόνο σελίδες του βιβλίου μου: την αμφισβήτηση της επίσημης έκδοσης των επιθέσεων. Ωστόσο, πρόκειται για ένα έργο πολιτικής επιστήμης που αποσκοπεί στο να καταγγείλει το τι θα επέτρεπαν αυτές οι επιθέσεις με ψεύτικη σημαία: την επιτήρηση των δυτικών πληθυσμών και τον ατελείωτο πόλεμο στη διευρυμένη Μέση Ανατολή. Στο παρόν άρθρο, θα επιθεωρήσω όσα μάθαμε για αυτές τις επιθέσεις τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά κυρίως θα ελέγξω αν οι προβλέψεις μου του 2002 ήταν σωστές ή όχι.

Ο Σεΐχης Ζάιντ, πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μετέφρασε και εκτύπωσε το βιβλίο μου «Η τρομακτική απάτη». Αφιέρωσε 5.000 αντίτυπα και τα δώρισε σε προσωπικότητες του αραβικού κόσμου.

Η μαύρη τρύπα της 11ης Σεπτεμβρίου

Αν μας ρωτήσουν τι συνέβη στις 11/9, όλοι θα απεικονίσουμε τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο. Έχουμε ξεχάσει πολλά άλλα πράγματα, όπως τις εμπιστευτικές συναλλαγές με μετοχές των επηρεαζόμενων αεροπορικών εταιρειών, τη φωτιά που κατέστρεψε το παράρτημα του Λευκού Οίκου (Old Eisenhower Building) ή τη κατάρρευση ενός τρίτου πύργου του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (World Trade Center).

Το πιο εκπληκτικό είναι ότι σχεδόν κανείς δεν θυμάται ότι στις 10 το πρωί, ο Ρίτσαρντ Κλαρκ ενεργοποίησε το «σχέδιο συνέχειας της Κυβέρνησης» [5]. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ο πρόεδρος Μπους και το Κογκρέσο απαλλάχτηκαν από τα καθήκοντά τους και τέθηκαν υπό στρατιωτική προστασία. Ο πρόεδρος Μπους μεταφέρθηκε σε αεροπορική βάση στη Νεμπράσκα όπου βρίσκονταν ήδη οι επιχειρηματίες των επάνω ορόφων των Δίδυμων Πύργων από το προηγούμενο βράδυ [6] · και το Κογκρέσο στο megabunker Greenbrier. Η εξουσία έπεσε στα χέρια της «Κυβέρνησης της συνέχειας». Βρισκόταν στο megabunker του Raven Rock Mountain («site R») [7]. Η εξουσία δεν επέστρεψε στους μη-στρατιωτικούς παρά μόνο στο τέλος της ημέρας.

Καθώς ενημερώθηκε από το επιτελείο του ότι ένας ρωσικός δορυφόρος μόλις παρατήρησε την εκτόξευση πυραύλου από σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στα ανοικτά της Ουάσινγκτον προς το Πεντάγωνο, ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του. Δεν τα κατάφερε. Όχι γιατί τα τηλεφωνικά δίκτυα είχαν βλάβη, αλλά επειδή ο Τζορτζ Μπους δεν ήταν προσωρινά πλέον πρόεδρος.

Ποια ήταν ακριβώς τα μέλη αυτής της «Κυβέρνησης της συνέχειας» και τι έκαναν κατά την περίοδο που ανέλαβαν την εξουσία; Ακόμα δεν ξέρουμε. Τα μέλη του Κογκρέσου που έθεσαν την ερώτηση δεν πήραν την άδεια να πραγματοποιήσουν συνεδρίαση της συνέλευσης τους για αυτό το θέμα.

Πρέπει να κατανοήσετε καλά ότι όσο δεν λάβουμε καμία διευκρίνιση, η διαμάχη για τις 11 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί. Η διαδικασία που εφαρμόστηκε την 11η Σεπτεμβρίου σχεδιάστηκε από τον πρόεδρο Αϊζενχάουερ σε μια εποχή που φοβόταν τον πυρηνικό πόλεμο. Εάν ο ίδιος, οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών συνελεύσεων και η πλειοψηφία των μελών του Κογκρέσου θα σκοτώνονταν, δεν θα υπήρχαν πλέον συνταγματικές εξουσίες. Οι στρατιωτικοί έπρεπε λογικά να αναλάβουν τη συνέχεια της κυβέρνησης. Αλλά προφανώς τέτοια δεν ήταν η περίπτωση εκείνη τη μέρα. Δεν είχε πεθάνει κανένας εκλεγμένος. Η μεταβίβαση εξουσιών ήταν επομένως αντισυνταγματική. Stricto sensu, ήταν ένα πραξικόπημα.

Ο Ζακ Σιράκ, πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, πήγε στη Νέα Υόρκη για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στον πάσχοντα πληθυσμό. Κατά τη δημοσίευση του «Η τρομακτική απάτη», ζήτησε επαλήθευση των δεδομένων από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες για το εξωτερικό. Αρνήθηκε να επιτρέψει στον γαλλικό στρατό να τεθεί υπό αμερικανική διοίκηση στο Αφγανιστάν και να συμμετάσχει η Γαλλία στον «ατελείωτο πόλεμο» στο Ιράκ.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

Στο βιβλίο μου και μετά, υπέθεσα το τι πραγματικά συνέβη εκείνη την ημέρα. Αλλά είναι άσχετο για την απόδειξή μου. Οι άνθρωποι που πραγματοποίησαν αυτό το έγκλημα ήθελαν να δημιουργήσουν ένα σοκ συγκρίσιμο με το Περλ Χάρμπορ, όπως έγραψαν προηγουμένως τα μέλη του Project for a New American Century, έτσι ώστε να μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής και τον τρόπο που λειτουργούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μας είπαν λοιπόν μια ιστορία για να κοιμηθούμε όρθιοι που την καταπίναμε χωρίς διαμαρτυρία.

Αλλά:

 Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν στοιχεία για την παρουσία των 19 ονομαζόμενων αεροπειρατών στα αεροπλάνα που έκαναν πειρατεία. Δεν εμφανίστηκαν στους καταλόγους επιβιβαζόμενων επιβατών που διαδόθηκαν την ίδια ημέρα από τις αεροπορικές εταιρείες. Τα βίντεο των αεροπειρατών στο αεροδρόμιο δεν τραβήχτηκαν στη Νέα Υόρκη, αλλά σε άλλα αεροδρόμια όπου είχαν περάσει.

 Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι υπήρχαν οι 35 τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ επιβατών στις αεροπειρατεμένες πτήσεις και του εδάφους [8]. Αυτό ισχύει εξίσου για τη συνομιλία που αποδίδεται στον θαρραλέο επιβάτη που φέρεται να επιτέθηκε στους αεροπειρατές της πτήσης UA 93, όσο και για αυτή που κατέθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Theodore Olson με τη σύζυγό του στην πτήση AA 77. Αντίθετα, κατά τη διάρκεια της δίκης του Zacarias Moussaoui (κατηγορούμενος ότι ήταν ο 20ος αεροπειρατής, ο οποίος φέρεται να μην είχε επιβιβαστεί), το FBI κατέθεσε ότι κανένα από τα αεροπλάνα δεν είχε τηλέφωνο στα μπράτσα των καθισμάτων, ότι οι επιβάτες έπρεπε να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, ότι τα τελευταία εκείνη την εποχή δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν πάνω από τα 5.000 πόδια υψόμετρο και ότι οι καταστάσεις τηλεφωνημάτων που παρείχαν οι τηλεφωνικές εταιρείες δεν έδειχναν καμία επικοινωνία από αυτές που είχαν αναφερθεί - συμπεριλαμβανομένης της επικοινωνίας του γενικού εισαγγελέα Όλσον -.

 Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμία φυσική εξήγηση για την κατάρρευση τριών πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο ίδιο το δικό τους αποτύπωμα (δηλαδή κάθετα). Οι δύο δίδυμοι πύργοι είχαν χτυπηθεί από δύο αεροπλάνα, αλλά δεν ταρακουνήθηκαν. Ωστόσο, το καύσιμο τους θα διέρρεε κατά μήκος των κάθετων δοκών και θα τις έλιωνε. Ένας τρίτος πύργος θα είχε αποσταθεροποιηθεί από την πτώση των δύο πρώτων στο πλευρό του. Και αυτός φέρεται να έχει καταρρεύσει, όχι πλάγια, αλλά κάθετα. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν δόθηκε καμία εξήγηση για τις πλευρικές εκρήξεις που άκουσαν οι πυροσβέστες και κινηματογραφήθηκαν ευρέως, ούτε για τις κομμένες και μη λιωμένες κάθετες δοκούς· δύο αποδείξεις που πιστοποιούν όχι μια τυχαία κατεδάφιση, αλλά ελεγχόμενη. Ας παρατηρήσουμε επίσης ότι δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ κατάρρευση ουρανοξύστη, ούτε πριν ούτε μετά τις 11 Σεπτεμβρίου, μετά από πυρκαγιά μεγάλης κλίμακας ... και ότι κανείς δεν έχει πάρει τα μαθήματα αυτής της επίθεσης και ως εκ τούτου άλλαξε τον τρόπο κατασκευής τέτοιων κτιρίων για να αποτραπεί μια τέτοια παρόμοια μελλοντική καταστροφή. Τέλος, οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από πυροσβέστες για τις «πισίνες» λιωμένου χάλυβα και αυτές της FEMA (η υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση καταστροφών) των λιωμένων βράχων στους οποίους χτίστηκαν τα θεμέλια είναι ανεξήγητες σύμφωνα με την επίσημη έκδοση.

 Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αεροπλάνο συνετρίβη στο Πεντάγωνο. Ήδη την επόμενη μέρα, οι πυροσβέστες είχαν δώσει συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο κατά την οποία είχαν βεβαιώσει ότι δεν είχαν βρει κάτι που παραπέμπει σε αεροπλάνο. Οι αρχές, που είχαν σκάσει με μια εκδικητική δήλωση εναντίον του βιβλίου μου, ανακοίνωναν ότι είχαν συγκεντρώσει πολλά μέρη του αεροπλάνου και ότι θα το αναπαραγάγουν σε ένα υπόστεγο. Στη συνέχεια σταμάτησαν να επικοινωνούν για αυτό το θέμα. Επιπλέον, οι οικογένειες των επιβατών του εν λόγω αεροπλάνου, αφού σκανδαλίστηκαν από τα λόγια μου, άλλαξαν γνώμη όταν τους επέστρεψαν τις τεφροδόχους, ισχυριζόμενοι ότι είχαν ταυτοποιήσει τα σώματα των συγγενών τους χάρη στα δακτυλικά τους αποτυπώματα (τα οποία θα έπρεπε να είχαν καταστραφεί εντελώς στις πυρκαγιές σε αυτές τις θερμοκρασίες). Ορισμένες αρνήθηκαν να υπογράψουν τη σύμβαση εμπιστευτικότητας την οποία πρότειναν σε αντάλλαγμα για μεγάλη αποζημίωση.

Ο Φιντέλ Κάστρο, διοικητής της κουβανικής επανάστασης, υπερασπίστηκε το βιβλίο του Τιερί Μεϊσάν.

Ευρεία παρακολούθηση των δυτικών πληθυσμών

Τις ημέρες μετά τις επιθέσεις, η κυβέρνηση Μπους έβαλε το Κογκρέσο να εγκρίνει έναν Αντιτρομοκρατικό Κώδικα, γνωστό ως USA Patriot Act. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο κείμενο που είχε συνταχθεί τα προηγούμενα δύο χρόνια από την Federalist Society (Ομοσπονδιακή Εταιρεία, στην οποία ήταν μέλη ο Γενικός Εισαγγελέας Theodor Olson και ο Υπουργός Δικαιοσύνης John Ashcroft). Αναστέλλει τη «Διακήρυξη των Δικαιωμάτων» (Bill of Rights) σε υποθέσεις τρομοκρατίας.

Κατά τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών, δύο ομάδες είχαν αντιπαρατεθεί. Η πρώτη, γύρω από τον Αλέξανδρο Χάμιλτον, συνέταξε το Σύνταγμα για να δημιουργήσει ένα σύστημα συγκρίσιμο με τη βρετανική μοναρχία, αλλά με κυβερνήτες στη θέση των ευγενών. Η δεύτερη, γύρω από τον Τόμας Τζέφερσον και τον Τζέιμς Μάντισον, δεν αποδέχτηκε αυτό το Σύνταγμα παρά μόνο με τροποποιήσεις έτσι ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε χρήση της Raison d’État (Κρατικών Λόγων). Αυτές οι 10 τροπολογίες ονομάζονται «Bill of Rights». Η αναστολή τους θέτει υπό αμφισβήτηση την ισορροπία στην οποία θεμελιώθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Έδωσε δύναμη στην πρώτη ομάδα, αυτή των απογόνων των «Πατέρων Προσκυνητών», σε αυτούς τους εξόριστους Πουριτανούς από την Αγγλία. Ο πρόεδρος Μπους είναι άμεσος απόγονος ενός από τους 41 υπογράφοντες του «Συμφώνου του Mayfower» (1620).

Για την εφαρμογή του USA Patriot Act, δημιουργήθηκε ένα νέο υπουργείο το οποίο συγκεντρώνει διάφορες ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες, το Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας (Homeland Security Departement). Έχει εξοπλιστεί με μια πολιτική αστυνομική δύναμη ικανή να κατασκοπεύει οποιονδήποτε πολίτη. Σύμφωνα με την Washington Post , η οποία το αποκάλυψε το 2011, προσέλαβε 835.000 δημόσιους υπαλλήλους, εκ των οποίων 112.000 κρυφά [9], ήτοι ένας κατάσκοπος για κάθε 370 κατοίκους · που καθιστά τις Ηνωμένες Πολιτείες την πιο Οργουελική χώρα στον πλανήτη. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό το τμήμα αποκαλύφθηκε το 2013 από τον Έντουαρντ Σνόουντεν. Ο τελευταίος δεν αρκέστηκε σε πληροφορίες σχετικά με το σύστημα υποκλοπών της NSA στο εξωτερικό, μετέδωσε κυρίως πληροφορίες για τη μαζική εσωτερική παρακολούθηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ζει σήμερα ως πολιτικός πρόσφυγας στη Ρωσία.

Αυτό το σύστημα, ακόμη και αν είναι λιγότερο τεκμηριωμένο, εξαπλώνεται σταδιακά σε όλα τα δυτικά κράτη, μέσω των «Πέντε Ματιών» [10] και του ΝΑΤΟ.

Ο Ούγκο Τσάβες, πρόεδρος της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, ζήτησε από το Κοινοβούλιο του να ψηφίσει μια πρόταση για την υποστήριξη της διατριβής του «Η τρομακτική απάτη».

Ο «ατέλειωτος πόλεμος»: από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τη πτώση της Καμπούλ

Ενάμισι μήνα μετά τις επιθέσεις, ο υπουργός Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ δημιούργησε το Γραφείο Μετασχηματισμού της Δύναμης (Office of Force Transformation) το οποίο ανέθεσε στον ναύαρχο Άρθουρ Τσεμπρόφσκι. Το ζητούμενο ήταν να αλλάξει η ίδια η λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Το δόγμα Rumsfeld/Cebrowski [11] είναι μια μεταρρύθμιση τόσο σημαντική όσο η δημιουργία του Πενταγώνου μετά την κρίση του 1929. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα θέμα προσαρμογής στον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό. Από εδώ και πέρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιδιώκουν πλέον να κερδίζουν πολέμους, αλλά αντίθετα να τους κάνουν να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο · γεγονός που εξηγεί την έκφραση του προέδρου Μπους για «ατελείωτο πόλεμο». Στόχος τους θα είναι να καταστρέψουν τις τοπικές κρατικές δομές έτσι ώστε οι φυσικοί πόροι να μπορούν να αξιοποιηθούν χωρίς να χρειαστεί να υπομείνουν κανένα πολιτικό έλεγχο· αυτό που ο συνταγματάρχης Ralph Peters συνοψίζει ως εξής: «Η σταθερότητα είναι ο εχθρός της Αμερικής» (Stability : America’s ennemy) [12].

Αυτό ακριβώς μόλις συνέβη στο Αφγανιστάν. Ο πόλεμος ξεκίνησε εκεί λίγο μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Υποτίθεται ότι θα διαρκούσε μερικές εβδομάδες, αλλά δεν σταμάτησε ποτέ. Η νίκη των Ταλιμπάν την οποία μόλις είδαμε, οργανώθηκε από τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρατείνει περαιτέρω τη σύγκρουση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος Μπάιντεν μόλις δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πήγαν στο Αφγανιστάν για να χτίσουν ένα κράτος, σε αντίθεση με αυτό που έκαναν στη Γερμανία και την Ιαπωνία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Τζο Μπάιντεν, κατά τη συνάντησή του στη Γενεύη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε απορρίψει τον ατελείωτο πόλεμο. Ωστόσο, μόλις τον ξεκίνησε ξανά, ευθυγραμμίζοντας τον εαυτό του, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα, με το δόγμα Rumsfeld/Cebrowski.

Καμία από τις συγκρούσεις που ξεκίνησαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου δεν έχει λήξει. Αντίθετα, η αστάθεια έχει επικρατήσει στο Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, την Υεμένη και στο Λίβανο. Μπορούμε προφανώς να χαρακτηρίσουμε αυτές τις συγκρούσεις ως «εμφύλιους πολέμους» και να κατηγορήσουμε τους ηγέτες τους ως «δικτάτορες» ή να μην εξηγήσουμε τίποτα, γεγονός παραμένει όμως ότι αυτές οι χώρες ήταν σταθερές πριν από τη δυτική επέμβαση και ότι η Λιβύη του Καντάφι και ο Λίβανος του Αούν ήταν σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών όταν άρχισαν τα δεινά τους.

Ο αντιπρόεδρος Cheney είχε σχηματίσει μια μυστική ομάδα στον Λευκό Οίκο, που είχε επιφορτιστεί με το σχεδιασμό της ανάπτυξης της Εθνικής Ανάπτυξης Ενεργειακής Πολιτικής (National Energy Policy Development). Ήταν πράγματι πεπεισμένος ότι το πετρέλαιο θα εξαντλούταν μεσοπρόθεσμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστρεψαν ορισμένα κράτη, ήταν προκειμένου να είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν το πετρέλαιο τους μακροπρόθεσμα· μακροπρόθεσμα, όχι τώρα. Περαιτέρω, το δόγμα Rumsfeld/Cebrowski ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει οι ΗΠΑ να πολεμήσουμε τις παγκοσμιοποιημένες δυνάμεις όπως η Ρωσία και η Κίνα. Αντίθετα, είναι απαραίτητο να τους δοθεί πρόσβαση στους φυσικούς πόρους που κατακτήθηκαν, αλλά να τους υποχρεώσουν να πληρώσουν δικαιώματα (royalties) στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μπορέσουν να τους εκμεταλλευτούν.

Δημοσιεύοντας πολλές εσωτερικές αναφορές των αμερικανικών στρατών, ο Τζούλιαν Ασάνζ δεν αποκάλυψε καμία ευαίσθητη πληροφορία. Αλλά το σύνολο αυτών των έγγραφων δείχνουν ότι το Πεντάγωνο δεν προσπάθησε ποτέ να κερδίσει τους πολέμους μετά τις 11 Σεπτεμβρίου. Ο Ασάνζ διώχθηκε μέχρι σημείο να χάσει το μυαλό του.

Για να πραγματοποιήσει αυτούς τους πολέμους, το Πεντάγωνο εξοπλίστηκε κρυφά με υπόγειες ειδικές δυνάμεις: 60.000 στρατιώτες χωρίς στολές [13]. Είναι σε θέση να δολοφονήσουν χωρίς να αφήσουν ίχνη όποιον θέλουν σε οποιαδήποτε χώρα. Ο Bob Woodward αποκάλυψε τη επιχείρηση «Matrix of global attack» (Μήτρα της παγκόσμιας επίθεσης) , που αποφασίστηκε τρεις ημέρες μετά τις επιθέσεις [14]. Ο Wayne Madsen δημοσίευσε τα ονόματα των πρώτων θυμάτων στην Παπούα, τη Νιγηρία, την Ινδονησία και τον Λίβανο [15].

Στο βήμα των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, εξήγησε ότι, αφού η 11η Σεπτεμβρίου χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα για πολέμους, δεν ήταν πλέον εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, χωρίς να ενταχθεί σε καμία πλευρά, ζήτησε διεθνή έρευνα για να μάθουμε τι πραγματικά είχε συμβεί.

Συμπέρασμα

Όλες οι προβλέψεις μου έχουν επαληθευτεί τα τελευταία 20 χρόνια. Δυστυχώς, σπάνιοι είναι όσοι παρατήρησαν την εξέλιξη του κόσμου. Η πλειοψηφία αρνείται να κάνει τη σύνδεση μεταξύ των αποκαλύψεων των πτώτων και αυτών των άλλων και να σημειώσει την ευθύνη των δυτικών δημοκρατιών στα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Το πρόβλημα παραμένει πάντα το ίδιο: δεν μπορούμε να παραδεχτούμε ότι ο εγκληματίας είναι εγγύς μας.

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά
Πηγή
Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα)

[1L’Effroyable imposture, Thierry Meyssan, Carnot (2002). Seconde édition revue et corrigée L’Effroyable imposture suivie du Pentagate avec une préface du général Leonid Ivashov (ancien chef d’état-major par intérim des armées russes le 11 septembre 2001), Demi-Lune (2006).

[2Σύμφωνα με τους επικριτές μου, δεν πήγα στον τόπο των επιθέσεων όπως θα έπρεπε να πράξει ένας πραγματικός δημοσιογράφος. Ωστόσο, οι τρεις σκηνές εγκλήματος κηρύχθηκαν αμέσως «μυστικά άμυνας». Κανένας δημοσιογράφος, από οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης, δεν επιτρεπόταν να εισέλθει για χρόνια. Ο χαρακτηρισμός του «ερασιτεχνισμού» θα έπρεπε επομένως να ισχύει όχι μόνο για μένα, αλλά για ολόκληρο το επάγγελμά μου.

[3Η λέξη «συνωμοσιολογία» αναφέρεται σε άτομα που αμφισβητούν την επίσημη θεωρία του μοναχικού σκοπευτή που φέρεται να πυροβόλησε τον πρόεδρο Κένεντι. Αντιθέτως, καταγγέλλουν μια συνωμοσία για να τον εξαλείψουν.

[4Πράγματι αρνούμαι την επίσημη έκδοση. Αλλά η λέξη «αρνητισμός» υπονοεί ένα ρεύμα της ακροδεξιάς, του οποίου δεν έχω πάψει να πολεμώ τις ιδέες, το οποίο αρνείται τη θέληση των Ναζί να διαπράξουν τη γενοκτονία των Εβραίων της Ευρώπης.

[5Against All Enemies, Inside America’s War on Terror, Richard Clarke, Free Press, 2004.

[6Όπως κάθε χρόνο, ο Warren Buffet (τότε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) διοργάνωνε ένα φιλανθρωπικό δείπνο στη Νεμπράσκα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο ξενοδοχείο, αλλά σε στρατιωτική βάση. Οι προσκεκλημένοι επιχειρηματίες είχαν δώσει άδεια στην πλειοψηφία των εργαζομένων τους στη Νέα Υόρκη, γεγονός που εξηγεί το σχετικά μικρό αριθμό νεκρών κατά την κατάρρευση των δύο πρώτων πύργων.

[7A Pretext for War: 9/11, Iraq and the abuse of America’s intelligence agencies, James Bamford, Anchor Books (2004).

[8« Qui a inventé les faux appels téléphoniques depuis les avions du 11-Septembre ? », par Giulietto Chiesa, traduction Christophe, Megachip-Globalist (Italie) , Réseau Voltaire, 23 juillet 2013.

[9Top Secret America : The Rise of the New American Security State, Dana Priest & William M. Arkin, Little, Brown and Company (2011).

[10Τα «Πέντε Μάτια (Five Eyes)» είναι η συμμαχία υπηρεσιών ακρόασης και παρακολούθησης της Αυστραλίας, του Καναδά, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Νέας Ζηλανδίας και του Ηνωμένου Βασίλειου, που δημιουργήθηκε το 1941από τον Χάρτη του

[11Το δόγμα Ράμσφελντ/Σεμπρόφσκι”, του Τιερί Μεϊσάν, μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα), Δίκτυο Βολταίρος, 25 Μαΐου 2021.

[12“Stabiliy American’s Ennemy”, col. Ralph Peters, Parameters #31-4 (winter 2001).

[13“Exclusive : Inside the Military’s Secret Undercover Army”, William M. Arkin, Newsweek, May 17, 2021.

[14Saturday, September 15, At Camp David, Advise and Dissent, Bob Woodward & Dan Balz, Washington Post, January 31, 2002.

[15«J’accuse - Bush’s Death Squads», Wayne Madsen, Makingnews.com, January 31, 2002.