Foto: Nasjonal sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan i samtale med Natos generalsekretær. Begge deler det samme hatet mot Donald Trump og Russland.

Undersøkelsene som den spesielle aktoren John Durham holder på med rundt den falske informasjonen som førte til riksretts-sak mot USAs daværende president Donald Trump på grunn av hans påståtte forbindelser med Russland - altså den såkalte Russiagate - kommer nå med nye avsløringer.

Det viser seg at informasjonen stammer fra Rodney Joffe, en ekspert på data-sikkerhet, og også mottaker av en pris fra FBIs om cyber-sikkerhet.

Han var ansvarlig for internett-sikkerhet i Det Hvite Hus, til tross for at han dømt for alvorlig bedrageri. Det burde jo ha vært nok til å utestenge han fra enhver stilling i regjeringen.

I jobben han hadde var det lett for denne luringen å styre all datatrafikk, ikke bare fra Det Hvite Hus, men også fra Trump Tower og Donald Trump sin leilighet som lå i en annen bygning.

Så utnyttet han data-opplysninger til å knytte Donald Trump til russiske myndigheter.

Det ser ut som om Joffe brukte disse opplysningene i håp om få en viktig stilling som var blitt lovet han dersom Hillary Clinton skulle vinne presidentvalget i 2016.

Disse uredelige manøvrene - som kunne utgjøre en trussel mot nasjonal sikkerhet, og som var knyttet til korrupsjon - ble påstått satt i verk av Hillary Clintons daværende utenrikspolitiske rådgiver, Jake Sullivan.

Han er nå Joe Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver - og hovedarkitekten bak ideen om å få i gang en krig mot Russland - i Ukraina.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no