Den 13. mai 2022 presenterte den russiske føderasjonen nye bevis for Sikkerhetsrådet angående amerikanske militære forskningsprogrammer i Ukraina.

Disse inkluderer biologiske eksperimenter utført uten deres viten på ukrainske mentale pasienter i det psykiatriske sykehus nr. 1 (landsbyen Streletchye, Kharkov-regionen) og på bevisst bruk av et tuberkulosemiddel for å infisere befolkningen i Slavianoserbsk-distriktet (Folkerepublikken Lugansk)

Dokumentene som ble beslaglagt av Russland viser at fire farmasøytiske giganter, Pfizer, Moderna, Merck og Gilead, var involvert i disse eksperimentene.

I en videosamtale forsikret undergeneralsekretæren i FN med ansvar for nedrustning, Thomas Markram, at organisasjonen hans ikke var klar over disse programmene og ikke selv kunne bekrefte dem. Han oppfordret deltakerne til å løse problemet fredelig ved å bruke prosedyrene i artikkel V og VI i charteret.

Ambassadørene til NATOs medlemsland benektet alle de russiske anklagene og fordømte desinformasjon.

Tvert imot sa den kinesiske ambassadøren Dai Bing at disse skremmende elementene burde vekke bekymringen til hele det internasjonale samfunnet.

I følge amerikansk presse ble Pentagons biologiske militære forskningsprogram organisert i Ukraina av selskapet Rosemont Seneca Technology Partners (RSTP) opprettet av Hunter Biden (sønn av president Joe Biden) og Christopher Heinz (svigersønn til John Kerry).

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no