Pave Frans tok imot Julia Fedosiuk og Kateryna Prokopenko, to ukrainske banderister, koner til krigere fra Azov-regimentet. De ble ledsaget av et medlem av gruppen Voïna (krig) og talsperson for Pussy Riots, artisten Piotr Verzilov.

Paven ba sammen med sine gjester om at Azov-regimentet ikke ville overgi seg, men at Gud ville redde det ved å inspirere til opprettelsen av humanitære korridorer for soldatene.

Det er tre katolske kirker knyttet til Roma i Ukraina. Blant dem, den ukrainske gresk-katolske kirken som engasjerte seg med banderistene og nazistene under andre verdenskrig og oppmuntret til massakren av den jødiske befolkningen. Det representerer nå 8% av den ukrainske befolkningen. Gjennom hele den kalde krigen sluttet den ukrainske gresk-katolske kirke seg til Anti-Bolshevik Nations Bloc (ABN). Sovjeterne prøvde å sanksjonere hans prelater og plassere hans tilhengere i den ortodokse kirken. Under oppløsningen av USSR prøvde Vatikanet, veldig flau, flere løsninger før de endelig anerkjente "Uniates".

Pave Frans hadde opprinnelig kunngjort at han ville vie Ukraina og Russland til Jomfru Marias Immaculate Heart, i samsvar med ønsket fra seerne til Fatima (1917). Så ombestemte han seg da han innså at denne handlingen ville ha rettferdiggjort mange korstog mot Russland. Han hadde da innviet hele verden til Jomfruens hjerte.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no