Nå når toppmøtet mellom De Forente Stater og Afrika nærmer seg i midten av desember, har Washington i forveien sendt ut en imponerende delegasjon til Afrika. Den er ledet av den svært nykonservative Victoria Nuland, undersekretær i utenriksdepartementet for politiske saker.

Med i delegasjonen er også assisterende forsvarsminister Celeste Wallander, Afrika-spesialist general Kenneth Ekman, assisterende viseutenriksminister for afrikanske saker Mike Heath, Gregh LoGerfo - assisterende visesekretær for kontraterrorisme, og Matt Petit, Sahel-ekspert i Det Hvite Hus.

Delegasjonen har reist til Mauretania, Mali, Niger, og Burkina Faso. I virkeligheten var målet med turen å prøve å forstå hvorfor den russiske Wagner-gruppen erstatter Frankrike i mange land.

Delegasjonen har spurt ut hver leder de har møtt om deres lands forhold til Russland og det private militærselskapet Wagner. Alle ble på forhånd advart om hva som kan komme til å skje med deres land dersom de velger «ikke å velge den rette sti».

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no