De Europese Unie organiseert een conferentie getiteld: "Voorbij desinformatie: het antwoord van de EU op de dreiging van buitenlandse manipulatie van informatie". Het doel is te bespreken hoe alle Russische standpunten in de EU kunnen worden gecensureerd.

De EU heeft de televisiezenders Russia Today en Sputnik al gecensureerd. Nu ligt de nadruk op het censureren van EU-burgers die hun mening geven, of ze die nu delen of niet.

Het evenement zal worden voorgezeten door Josep Borrell, hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, bijgestaan door Stefano Sannino, secretaris-generaal van de Europese dienst voor extern optreden.

Parlementslid Raphaël Glucksmann, voorzitter van de speciale commissie buitenlandse inmenging van het Europees Parlement, zal spreken, evenals vertegenwoordigers van het Zweedse bureau voor psychologische verdediging, van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken, van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, en natuurlijk ook van de NAVO.

Het hoogtepunt is Nina Jankowicz (foto), die, na communicatieadviseur te zijn geweest van president Volodymr Zelensky, door president Joe Biden is benoemd tot voorzitter van de Disinformation Governance Board, het ongrijpbare Amerikaanse censuurbureau.

Alle sprekers, met uitzondering van de heer Glucksman, zijn hoge ambtenaren, geen gekozen ambtenaren.

Vertaling
openbaararchief.nl