Voltaire Network

Reformer i USAs utenriksdepartement

+

I et brev adressert til presidenten i Senatets utenrikskomité skisserte USAs utenriksminister Rex Tillerson en rapport om reformer som har rystet departementet hans.

Han skriver til kongressen at 9 av de 66 spesialutsendingene som var i departementet hans vil bli fjernet fordi deres oppgaver er avsluttet.

Spesialutsendinger vil det fortsatt være, for kvinner i verden, for overvåkning, for kampen mot anti-semittisme, saker om gisler, internasjonal religiøs frihet, global kamp mot AIDS og spørsmål som gjelder holocaust.

Andre saker vil gå tilbake til departementets vanlige kontorer. Dette inkluderer:

Miljøspørsmål og natur-ressurser, Tibet, menneskerettigheter i Nord-Korea, global matsikkerhet, spørsmål om funksjonshemninger, internasjonale handels-union-saker, klimaendringer, Arktis, regionen med De Store Sjøene, Kongo,Sudan og Sør-Sudan, Burma, Libya og det iranske Folkets Mujahedeen, forholdet til den syriske opposisjonen, IT, bruk av internett, fri adgang til internett, disputter om diamanter, tilslutning til Minsk-avtalen, Haiti, politikken om sanksjoner, Afghanistan og Pakistan, fremmedkrigere i Syria, atom-avtalen med Iran, globalt partnerskap og energi-saker.

Med tanke på Levanten (Midt-Østen, overs.) er det verdt å legge merke til at forholdet til den syriske opposisjonen har blitt forverret og har blitt flyttet til aktivitetene for Bureau for Middle Eastern Affairs. Der er det nå kun to ansatte, og det står kun 379 000 dollar igjen til denne oppgaven.

Saken om å ta hånd om jihadister er blitt overført til Office for Counter-Terrorism uten noe nytt personell og heller ingen økning av budsjettet.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.