ایران باستان از حامیان یهودیانی بوده که به دست حکومت بابل افکنده شدند . جمهوری اسلامی ایران با وجود آنکه پیوسته دولت اسرائیل را محکوم کرده اما هیچ گاه به آن حمله نکرده است .

روز بین المللی اورشلیم - روز قدس

روز هفتم ماه مه ٬۲۰۲۱ که مصادف با چهارم ماه رمضان بوده ، به طور سنتی روز بین المللی اورشلیم - روز قدس خوانده می شود که توسط آیت الله روح الله خمینی تعیین شده است . علت آن است که اورشلیم که سومین محل مقدس اسلام به حساب می آید با نام قدس برای جهان اسلام خوانده شود [1]

ایران پذیرفته ،یهودیان توسط اروپای نازی قتل عام شدند تا دولت یهودی از بازماندگان آنها به وجود آید ( ما می دانیم که پس از موضوع ٬٬ اگزودوس ٬٬ این امر حقیقت نداشته ) ، چرا که دولت های اروپایی با دزدیدن زمین های فلسطینی ها جنایات خود را به گردن این ملت انداختند . دولت های اروپایی بار دیگر نشان دادند که در برابر حقوق بشر کاملاََ بی تفاوت هستند . کاپیتالیست ها و کمونیست ها چهره ی واقعی خود را نشان دادند . ایران هرگز دولت اسرائیل را به رسمیت نشناخته است (نه در دوران رضا شاه پهلوی و نه در دوران جمهوری اسلامی) . آیت الله علی خامنه ای نیز پیش گویی کرده که این دولت قبل از سال ۲۰۴۰ میلادی از بین خواهد رفت ، نه به واسطه ی ایران ، بلکه به واسطه ی نخوتی که دارد .

آیت الله علی خامنه ای می گوید اسرائیل زمانی که دولت های اسلامی متحد شوند از بین خواهد رفت . او از شهدای اخوان مسلمین سنی و شیعه تجلیل کرده ، مانند شیخ احمد یاسین و سپهبد قاسم سلیمانی . در مقابل از ٬٬ معامله ی بزرگ قرن ٬٬ و ٬٬ قرار داد ابراهیم ٬٬ که توسط دونالد ترامپ طراحی شده انتقاد کرده است ، به خصوص از عادی شدن روابط برخی از کشورهای اسلامی منطقه با اسرائیل بسیار ناخرسند است . رهبر انقلاب اسلامی درپیشنهاد خود به سازمان ملل بار دیگر یادآوری کرده : کشور فلسطین ( با هر مذهبی که باشند ) و آنهایی که به کشورهای خارجی مانند امریکای لاتین و استرالیا و دیگر کشورها پناهنده شدند باید بتوانند آینده ی کشورشان را به دست بگیرند.

تصمیمات دادگاه عالی اسرائیل بسیار مهم است

مواضع سیاسی
بیرون راندن برنامه ریزی شده ی ملت فلسطین از محله ی شیخ جراح

در طول ماه رمضان و بخصوص پس از سخنرانی آیت الله علی خامنه ای،تشنج شدیدی در اورشلیم به وجود آمد که باعث آن بیرون راندن فلسطینیان از محله ی شیخ جراح بوده است (۲). پس از سال ۱۹۴۸، اسرائیل خانه به خانه می گردد و ملت فلسطین را با حکم اشغالگران عثمانی که توسط بریتانیا فعال مانده و رژیم کنونی بیرون می راند . این استراتژی می بایستی ملت فلسطینی را به محله ی کوچکی از اورشلیم براند که در شرق و با نام کفار عقاب نام دارد و به وسیله ی دیواری از بتن از شهر جدا شده است . با این حال در مورد چهار خانوار فلسطینی ، دادگاه ها بر اساس قانون اسرائیل عمل می کنند که از۶۵ سال پیش با کشور اردن داشته ( که در آن روزگار بخشی از شهر را در اختیار داشته ) همچنین با سازمان ملل وضع شده است .

در رابطه با تصمیم گیری های آتی قوه ی قضایه اسرائیل که در سال ۱۹۶۷ به طور یک جانبه اورشلیم را به صورت پایتخت ابدی اسرائیل معرفی کرده و با احکام سازمان ملل مغایرت دارد ،چه آینده ای برای ملت فلسطین در نظر گرفته شده است .

از روز جمعه هفتم ماه مه ، از شب هنگام ، درگیری ها در آستانه ی مساجد آغاز شد ( که مطابق با گفته ی اسرائیل در کوه معبد قرار دارند ). این درگیری ها شدیدتر از سال ۲۰۱۷ بوده است . روز شنبه در کناره ی غربی رود اردن نیز درگیری ها ادامه داشته است ( که توسط مقر آزادی بخش فلسطین اداره می شود ) ، همچنین در مرز نوار غزه ( که توسط اخوان مسلمین حماس اداره می شود ) . نیرو های دفاعی اسرائیل مردم را با گاز اشک آور و گلوله های پلاستیکی متفرق ساختند . زمانی که بالن های آتش زا پرتاب شد ، و حماس یک راکت به سمت اسرائیل پرتاب کرد ، نیروی دفاعی اسرائیل عکس العمل نشان داد و مقر نظامی اخوان مسلمین را در جنوب نوار غزه را نابود کرد . حماس از ملت فلسطین خواست تا از آستانه مسجد تا پایان ماه رمضان ( ۱۳ ماه مه ) خارج نشوند .

دادگاه عالی اسرائیل بیرون راندن چهار خانواده ی فلسطینی را در تاریخ ۱۱ ماه مه به تعویق انداخت . پاپ فرانسوآ طی سخنرانی روز یکشنبه ی خود اعلام کرد خواهان پایان دادن به خشونت ها در اورشلیم می باشد و گفت :٬٬خشونت، خشونت به همراه دارد . باید با آن پایان داد .٬٬ عربستان سعودی ، بحرین ، مصر ، امارات عربی ، ایران ، اردن ، ترکیه نیز اعمال اسرائیل را محکوم ساختند و خواستار پایان بخشیدن به خشونت ها بودند . گروه چهار نفر ه ای که از کشور روسیه ، اتحادیه اروپا ، ایالات متحده و سازمان ملل تشکیل شده ، اعلامیه ای را منتشر ساخت که در آن آمده است : ٬٬احتمال بیرون راندن خانواده های فلسطینی که چندین نسل در این منطقه زندگی کرده اند قوی است (…) و مخالفت خود را با اعمال یک جانبه ی اسرائیل نشان دادند که می تواند باعث تشدید خشونت ها در منطقه باشد ٬٬

در پیامی که اسمائیل حانیه از کشور قطر توسط الاقصی منتشرکرد گفت به حملات خود ادامه خواهد داد تا زمانی که اسرائیل دست از اشغال سرزمین های فلسطینی بر دارد

به سمت درگیری نظامی

به طور ناگهانی حوادث به صورت درگیری جنگی در آمدند. حماس از بعد از ظهر ۱۰ ماه مه چندین راکت به سمت اسرائیل پرتاب کرد و ارتش اسراييل با کمک هواپیما و هلیکوپتر به آن پاسخ داد که ۱۰ برابر کشنده بود .

تمام بخش های نظامی فلسطین وارد جنگ شدند به جز تشکیلات خودگردان فلسطین که تظاهرات مردمی در کناره ی غربی را محکوم ساخت .

مردم فلسطین از داشتن حکومت مردمی و حتا یک جمهوری محروم می باشند . کسی نمی داند آنها چه اندیشه ای در سر دارند . بیش از ۱۵ سال است که هیچ انتخاباتی در میان آنها برگزار نشده است . انتخابات ماه مه توسط تشکیلات خود گردان فلسطین منتفی شد ، به خصوص پس از آنکه اسرائیل از حضور آنها در اورشلیم شرقی مخالفت کرد .

روز سه شنبه ۱۱ ماه مه ، رهبر حماس ، مصاحبه ی تلویزیونی پخش نمود که مسئله ی اورشلیم را به نوار غزه مرتبط می ساخت . او القدس ( اورشلیم ) را به صورت قلب ملت فلسطین معرفی کرد . و مخالف بیرون راندن خانواده های فلسطینی از محله ی شیخ جراح شد ، و درگیری های آستانه ی مساجد را به واسطه ی حملات یهودیان به مسجد الاقصی معرفی نمود . در واقع پلیس اسرائیل با کمک گاز اشک آور وارد مسجد شد و تظاهر کنندگان معترض به بیرون راندن خانواده های فلسطینی را پراکنده کرد . این سخنرانی باعث تعجب مردم اسرائیل شد . چرا که حماس دیگر خود را به صورت نیروی معترض نمادین معرفی نمی کند و تنها خواستار پایان دادن به اشغالگری اسرائیل در سرزمین های فلسطینی می باشد .

رئیس جمهور ترکیه طیب رجب اردوغان سال هاست که اشغال گری اسرائیل را در سرزمین های فلسطینی محکوم می کند . شاید درس عبرتی که می خواهد به اسرائیل بدهد از سوی پنتاگون دریافت کرده باشد . اینگونه ترکیه را نجات خواهد داد و خشم ایالات متحده را به سمت اسرائیل فرو خواهد نشاند.

آغاز جنگ

در بعد از ظهر روز سه شنبه ، ارتش اسرائیل برج ال شروک ( ۱۲ طبقه ) را نابود کرد ، که در مرکز نوار غزه قرار داشت و برای این کار از بمب های نفوذ پذیر استفاده کرد . در این برج شبکه ی تلویزیونی حماس ( الاقصی) قرار داشت . این پاسخی بود که اسرائیل به گفته های حنیه داده بود . حماس از سوی ترکیه و قطر پشتیبانی می شود، در عوض جهاد اسلامی که از سوی ایران حمایت می شود به وسیله ی بارانی از راکت به سمت تل آویو ، اشدود و اشکلون ‌،‌به این حملات پاسخ داد . دادگاه جنایی بین الملل که اعلام می کند علیه جنایاتی که به ملت فلسطین می شود صلاحیت رسیدگی دارد ، بلافاصله مورد سوال قرار گرفت.

شورای امنیت سازمان ملل نیزدر تله کنفرانسی پشت در های بسته تشکیل جلسه داد . ایالات متحده در مقابل هر گونه اعلامیه ی رسمی مخالفت نمود و اعلام کرد بیرون راندن خانواده های فلسطینی از منطقه ی شرقی اورشلیم مشکل داخلی دولت اسرائیل می باشد ، اما سایر اعضای شورای امنیت با این گفته مخالفت نمودند .

اتحادیه ی کشورهای عربی نیز اعلام کرد این موضوع ربطی به یک اثاث کشی ندارد و آنها یی که این موضوع را فراموش کرده اند باید به تاریخ رجوع کنند .

روسیه خواستار نشست بلافاصله ی چهار عضو شورای امنیت شدند : ( سازمان ملل ، روسیه ، اتحادیه اروپا و ایالات متحده )

چهار عضو شورای امنیت نیز در اعلامیه خود به علت عدم تصمیم گیری شورای امنیت از سوی فرانسه ، استونی ، ایرلند و نوروژ ، از اسرائیل خواستند تا از ادامه ی فعالیت های اشغالگرانه ی خود دست بکشد همچنین از نابودگری و بیرون راندن خانواده های فلسطینی در شرق اورشلیم دست بردارد .

رجب طیب اردوغان که تجهیزات نظامی برای حماس ارسال می دارد ، از عدم واکنش شورای امنیت انتقاد نمود و اعلام کرد ٬٬ باید به اسرائیل درس عبرت بدهد ٬٬.

برای نخستین بار ، درگیری ها در شهرهایی که ساکنان آن مسلمان ،‌مسیحی و یهودی می باشند رخ داده است ، به خصوص در شهرک کارگر نشین لود ، که در‌آنجا پدر جوان مسلمان یهودی توسط ساکنین اسرائیل مورد ضرب و شتم قرار گرفت. پرزیدنت ٬٬ روون ریولن ٬٬ هشدار داده که مسلمانان در حال قتل عام می باشند . بنیامین ناتانیاهو به شدت علیه جنایت شهرک لود اعتراض کرد و وضعیت اضطراری را در این مکان اعلام کرد . زمان خاک سپاری مرد جوان مسلمان ، در ۱۸ شهرکی که ساکنین آنها مسلمان ، مسیحی و یهودی بوده اند ، نبرد خیابانی رخ داد . هم اکنون صحبت جنگ میان ملت فلسطین و یهودیان نمی باشد ، بلکه امکان جنگ داخلی در اسرائیل وجود دارد ( میان یهودیان و غیر یهودیان )

ایلات متحده چندین بار با اسرائیل تماس گرفت و خواهان پایان بخشیدن به این نبردها شد . اما نتیجه ای نگرفت . به نظر می رسد واشنگتن خواهان ایجاد رابطه با ایران است – آنهم پس از انتخابات آتی و امضا ء قرار داد اتمی – که این موضوع علیه خواسته ی تل آویو می باشد . ایالات متحده با امید بدست آوردن توافقی دیگر ، به واسطه ی اعلامیه ی تلویزیونی مخالف تشکیل جلسه ی دوباره ی شورای امنیت شده
تا زمان بیشتری بدست آورد . بنا بر قوانین شورای امنیت ، رئیس دوره ای این شورا به دست چین می باشد ،که می توانست خواسته ی خود را تحمیل نماید اما بیجینگ با این موضوع مخالفت نمود .

مسلمان اسرائیلی در لود مورد ضرب و شتم قرار گرفت

تجزیه و تحلیل درگیری

تمامی ناظران بی طرف بر این عقیده اند که سیاست اشغالگر اسرائیل بر مبنای از بین بردن و تخریب و بیرون راندن ،قوانین بین الملل و قطعنامه های سازمان ملل را نقض می کند. اسرائیل به دنبال فتح سرزمین فلسطینی است که به واسطه ی ارتش انجام نمی دهد بلکه قوانین ناقص خود را اجرا می کند .بنیامین ناتانیاهو پسر ولادیمیر ژابوتینسکی ، پایه گذار حزب تجدید نظر خواه بر قانون اساسی پروژه ی اسرائیل بزرگ ( از فرات تا نیل ) را اجرا می کند . او خود را یهودی برتری طلب معرفی می کند که دیگر اکثریتی در کشورش ندارد ، اما پیوسته نخست وزیر مانده است .

به همین حال همه معتقد اند که پرتاب راکت به مناطق مسکونی جنایت جنگی به حساب می آید.

حماس بر عکس حزب فتح ،بر اشغالگران در فلسطین اعتراض نمی کند ، و می گوید یهودیان نباید در سرزمین مسلمانان حکومت کنند . او نیز به برتری مسلمانان اعتقاد دارد . در نتیجه این بخش از اخوان مسلمین فلسطینی ( همانطور که پرچم آنها تا کمی پیش نشان می داد) ، به وسیله شیخ احمد یاسین به وجود آمده و اسرائیل به آنها کمک کرده تا حزب فتح یاسر عرفات را تضعیف کنند .

حزب لیکود و حماس به ایدئولوژی دوران گذشته اعتقاد دارند ، و چشم اندازی برای صلح و هم زیستی در کنار یکدیگر ندارند .

تمام اعضای سازمان ملل به غیر از اسرائیل ، اعتقاد به حقوق فلسطینی ها دارند اما کسی از بازگشت آنها بر سرزمین هایی که در سال ۱۹۴۸ از آن رانده شده اند سخنی به میان نمی آورد . و همین امر آنها را مخالف تشکیل دو دولت معرفی می کند که از سال ۲۰۰۷ از آن حمایت می کردند . کشورهای غربی با پیروی از این دوگانگی مسئول تنش ها در این منطقه می باشند .

نبردهای کنونی به لحاظ جغرافیایی در فلسطین رخ داده ( که در عین حال دولتی اسرائیلی و فلسطینی است ). اما نباید فراموش کرد که حاکمین فلسطین مطالبات خود را برای زیستن در سرزمین خود و فتح اردن و لبنان را کنار گذاشتند ( درجمعه ی سیاه )
و ( در جنگ داخلی لبنان ).
و به علت ارتکاب به چند جنایت رد صلاحیت شدند .

تنها راه حل برای این تنش ایجاد دولتی دو ملیتی است که پس از جنگ دوم جهان از سوی سازمان ملل مطرح گردید . این موضوع می تواند به آپارتاید اسرائیل پایان بخشد ، و به گفته ی جیمی کارتر در ۱۵ سال پیش (۴) این موضوع به بازگشت فلسطینی ها به سرزمین خود کمک خواهد کرد . تفاوتی که وجود دارد آن است که امروزه ما نمی توانیم شاهد اسرائیلی ها و یا فلسطینی هایی باشیم که بتوانند نقش ( فردریک دو کلرک و نلسون ماندلا ) را ایفا کنند . علاوه بر این ، مبارزات میان قومی که در شهرهای دو ملیتی رخ داده این راه حل را غیر ممکن می نماید .

کلنل رالف پیترز ، که در سال ۲۰۰۶ نقشه ی نظامی ایالات متحده را منتشر ساخت در تاریخ ۱۲ سپتامبر ۲۰۰۱ اینگونه نوشت :٬٬ آیا راه حل مسالمت آمیز در خاور میانه می تواند برای ایالات متحده مفید باشد ؟ اسرائیل که دیگر تابع ایالات متحده نمی باشد تا از خود دفاع کند ، می تواند به طور مستقلی به دفاع از خود بپردازد .٬٬ پارامتر شماره ی ۳۱

فرضیه ی قابل توصیف

اینکه بپذیریم گذشت فرسایشی زمان می تواند توضیحی بر شورش های بین قومی باشد ، مشکل است . اسرائیلی ها و فلسطینی ها که در حزب لیکود و حماس قرار نگرفته اند می خواهند به صورت صلح آمیز در کنار هم زندگی کنند . بنا بر این من فرضیه ای را با توجه به نگاه منطقه ای ایالات متحده در خاور میانه ی بزرگ مطرح می کنم .

حادثه ای که در تاریخ ۱۴ ماه مه در یافا اتفاق افتاد و باعث شد تا شورش گران ککتل مولوتف در خانه ی شخصی عرب پرتاب کنند و پسر دوازده ساله ای را به طور شدیدی بسوزانند، باعث شد صدها عکس العملل ضد یهود و ضد عرب در شهر اتفاق بیافتد . به گفته ی پلیس ، این حادثه از سوی یهودیان افراط گر رخ نداد و مسبب آن دو مرد عرب بوده اند . از آن پس یک سوال مطرح شده : آیا این افراد تهی مغز بودند و به طور اشتباه به خانه ای ککتل مولوتف پرتاب کردند و یا مزدورانی بودند که زیر پرچم دروغین می جنگیدند ؟

پس از حوادث۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ ( به استثنای دوران ترامپ ) ، پنتاگون دکترین رامسفلد / سبروسکی را به اجرا گذاشته . که شامل تحت حاکمیت قرار دادن ارتش ایالات متحده به خواسته های کاپیتالیزم مالی و تبادلات جهانی بوده است . در ابتدا ، پایگاه ارشد ارتش ایالات متحده ب با هدف نابودی ف تمام زیر ساخت های منطقه ( به جز زیر ساخت های اسرائیل و لبنان و اردن ) وارد عمل شد ، تا شرکت های چند ملیتی بتوانند از منابع طبیعی این منطقه بهره برداری نمایند و با هیچ مانع سیاسی برخورد نکنند . به این ترتیب ما پیوسته شاهد تخریب در افغانستان ، عراق ، لیبی ، سوریه و یمن بوده ایم . تمام این جنگ ها به دروغ به صورت جنبش های انقلابی به ما معرفی شدند . و می بایستی تنها چند هفته طول بکشند . جنگ های بی پایانی که هنوز هم ادامه دارند . از آن به بعد به ما جنگ های داخلی را تحمیل می کنند . از دو سال پیش ، همین موضوع در لبنان اتفاق افتاد ، اما به طور مستقیم از سلاح استفاده نشد . نقشه ی مقر ارتش ایالات متحده در سال ۲۰۰۵ ، تغییر کرده است . از این رو شاهد انتقال این طاعون به سمت اسرائیل بوده ایم .

به گفته ی آدمیرال آرتور سبروسکی ،مشکل عملی ساختن دکترین وی در آن است که نمی توان از آتش سوزی جلوگیری نمود . به همین علت او تصور خاور میانه ی بزرگی را دارد که نه تنها منابع طبیعی آن مطرح می باشد بلکه فرهنگ و مردمان آن منطقه نیز باید در تیر رس اهداف وی قرار گیرند . این موضوع نشان می دهد که با دینامیت گذاری در کلیه ی دولت های دوست و یا دشمن منطقه ، نمی توان به منطقه ی جغرافیایی فلسطین نزدیک شد .

این فرضیه با دو تفاوت می تواند وجود داشته باشد . در اولی باید اسرائیل را به واسطه ی مردم و هیجانات و افراط گرایی آنها مسموم ساخت ، و در دومی منطقه را با کمک پنتاگون نابود کرد . به هر حال ، در ادامه ی حوادث ، طی ماه های آینده ، شاهد عملی شدن این فرضیه می باشیم ، و آن چه در حال حاضر اتفاق افتاده باعث می شود تا جنگ به طور پایان ناپذیری ادامه یابد .

پنتاگون مخالف سیاست خارجی دونالد ترامپ بوده است . چندین افسر ارتش این کشور از اینکه رئیس جمهور خود را فریب داده بودند و نگذاشته بودند قشون آمریکایی از سوریه خارج شوند به خود می بالند . آنها نمی خواستند سوریه از چنگشان خارج شود و به دست روسیه بیافتد . آنها از دکتریم رامسفلد/ سبروسکی در لبنان و علیرغم میل دونالد ترامپ پیروی کردند . آنها با رقابت های داخلی در کشورشان نگذاشتند تا سربازانشان به طور مستقیم وارد عمل شوند . در ایالات متحده ، حزب دموکرات تحت تاثیر راشیدا تلایب ، ایلهان عمر ، کوری بوش ، آیانا پرسلی و آلکساندرا اوکازیو پرز، به سمت مخالفت با اسرائیل وارد عمل شده . پنتاگون که از سال ۲۰۰۱ اسرائیل را به صورت متفق خود به حساب می آورد ، از اینکه بسیار خود مختار شده است ،تصمیم به نابودی آن گرفته .

طی چند روز و پس از بمباران های اسرائیل به دفاتر ( آسوشیتد پرس در نوار غزه و خبر گذاری های آمریکایی ) همه متوجه شد که خبر گذاری های آمریکایی به طور ناگهانی از فلسطینی ها پشتیبانی می کنند .

ترجمه توسط
Sylvia Bejanian

[1Speech by Ali Khamenei on the occasion of the International Al Quds Day”, by Ali Khamenei, Voltaire Network, 7 May 2021,