Δίκτυο Βολταίρος

Αμφιβολίες για τοn στρατηγό McMaster

+

Πολλοί υποστηρικτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ του ζήτησαν να χωρίσει από τον Εθνικό Σύμβουλο Ασφάλειας του, στρατηγό McMaster.

Εξαιρετικά λαμπρός, ο τελευταίος θεωρείται ως κορυφαίος εμπειρογνωμόνων για τις στρατηγικές και τα ρωσικά όπλα. Αλλά αποκαλύψεις για τη δουλειά του στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας δείχνουν τους παρατεταμένους δεσμούς του με την ομάδα του Ομπάμα και θέτουν υπό αμφισβήτηση τις αποφάσεις που έχει πάρει.

Κατ ’αρχάς, ο στρατηγός McMaster απόλυσε πολλά μέλη του Συμβουλίου, από τα οποία τα δύο τουλάχιστον δεν δείχνουν απαξία. Όλοι ήταν γνωστοί για την αντίθεσή τους στη συμφωνία που επιτεύχθηκε από τη κυβέρνηση Ομπάμα με το Ιράν.

Δεύτερον, φαίνεται ότι τον Απρίλιο, έδωσε μόνιμη πρόσβαση στις διαβαθμισμένες πληροφορίες στην προκάτοχό του, την σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, Σούζαν Ράις. Ωστόσο, η τελευταία είναι ακριβώς υπό έρευνα από το Κογκρέσο, καθώς υποψιάζεται ότι κατασκόπευσε την ομάδα Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και της μεταβατικής περιόδου.

Τρίτον, ο στρατηγός McMaster εργάστηκε τα τελευταία έντεκα χρόνια για το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (International Institute for Strategic Studies, IISS). Αλλά αυτή η δεξαμενή σκέψης χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση Ομπάμα για να «πουλήσει» τη συμφωνία του με το Ιράν. Η επιχείρηση αυτή χρηματοδοτήθηκε απευθείας από τον George Soros, είτε άμεσα μέσω του ιδρύματός τους, είτε μέσω του Ploughshares Fund. Οι κύριοι δωρητές του IISS, εξάλλου, είναι πολυεθνικές που προσπαθούν να εγκατασταθούν στο Ιράν. Τέλος, στις 5 Ιουνίου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, που ήταν καλεσμένος από το Ταμείο Ploughshares Fund, δήλωσε ότι ο στρατηγός Μακ Μάστερ ήταν το καλύτερο ατού για να συνεχιστεί η συμφωνία με το Ιράν.

Η Media Matters for America, η εταιρεία του David Brock, που χρηματοδοτείται επίσης από τον George Soros, υπεράσπισε τον McMaster.

Πριν από τρεις εβδομάδες, ο Πρόεδρος Τραμπ απομάκρυνε τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους, ο οποίος οργάνωνε διαρροές εμπιστευτικών πληροφοριών για να τον αποσταθεροποιήσει.

Μετάφραση
Κριστιάν Άκκυριά

Δίκτυο Βολταίρος

Βολταίρος, Διεθνής Έκδοση

Άρθρα υπό την άδεια «Creative Commons»

Μπορείτε να αναπαραγάγετε ελεύθερα τα άρθρα του Δικτύου Βολταίρος, με την προϋπόθεση να αναφέρετε τη πηγή και να μη τα τροποποιήσετε ούτε να τα χρησιμοποιήσετε για εμπορικούς σκοπούς (άδεια CC-BY-NC-ND).

Υποστήριξη του Δικτύου Βολταίρος

Χρησιμοποιήσετε αυτό τον ιστοτόπο όπου μπορείτε να βρείτε αναλύσεις ποιότητας οι οποίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο. Αυτός ο ιστότοπος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την οικονομική υποστήριξη σας.
Βοηθήστε μας με δωρεά.

Πώς να συμμετάσχετε στο Δίκτυο Βολταίρος;

Οι διαχειριστές του δικτύου είναι όλοι εθελοντές.
- Μεταφραστές με επαγγελματικό επίπεδο: μπορείτε να συμμετάσχετε στη μετάφραση των άρθρων.

Πίσω από τις υποθέσεις Σαρκοζί και Lafarge
Πίσω από τις υποθέσεις Σαρκοζί και Lafarge
του Serge Marchand, Δίκτυο Βολταίρος
 
Η στρατιωτική στρατηγική της νέας Τουρκίας
Αλυτρωτισμός
Η στρατιωτική στρατηγική της νέας Τουρκίας
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
Σύγκρουση των πολιτισμών 2
Σύγκρουση των πολιτισμών 2
του Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος
 
ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ;
ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ;
του Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Δίκτυο Βολταίρος
 
Ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αν η Τουρκία εισβάλει στο Κουρδιστάν
Ανεξέλεγκτες καταστάσεις, αν η Τουρκία εισβάλει στο Κουρδιστάν
του Σάββας Καλεντερίδης , Δίκτυο Βολταίρος