Voltaire Network

Islamiseringen av Indonesia

+

En heller radikal reform av strafferettssystemet er tatt i bruk i Indonesia. Nå er utroskap forbudt og seksuelt samkvem mellom folk av samme kjønn (foto) kriminalisert.

Samtidig har lovgivningen som regulerer internett også blitt reformert. Enhver som ærekrenker presidenten eller forskjellige høytstående offisielle personer kan risikere fengsling. Plattformen Tumblr.com har fått sensurert kontoen på grunn av pornografisk innhold.

Den 16. mars 2018 trådte en lov i kraft. Den har som formål å gjøre kritikk rettet mot parlamentarikere innenfor rekkevidden av strafferettslig forfølgelse.

Videre blir det, i de autonome regionene i Aceh-provinsen, gradvis innført sharia. Deres ledere har annonsert at alle som blir funnet skyldig i en «blodsutgytende kriminell handling» vil få hodet kappet av.

Til slutt vil det sannsynligvis bli innført en lov som straffer «falske nyheter» innen presidentvalget går av stabelen i 2019 i et forsøk på å «forhindre etniske konflikter».

Oversettelse
Jostein Bjørkemo

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.