Talsmannen for den russiske statsdumaen Vyacheslav Volodin har bedt om at en internasjonal militærdomstol , maken til den som i sin tid ble holdt i Nüremberg, skal stille den tidligere tyske kansleren Angela Merkel og den tidligere franske presidenten Francois Hollande for retten.

«Tilståelser fra representanter for Kiev-regimet og de tidligere lederne for Tyskland og Frankrike bør kunne brukes som bevis foran et internasjonalt militær-tribunal.

Disse lederne planla å starte en verdenskrig med forutsigbare konsekvenser. De fortjener å bli straffet for sine forbrytelser», sier han.

I et intervju med Die Zeit, hevder Angela Merkel at hun forhandlet, og underskrev Minsk-avtalen, ikke om fred i Ukraina, men for å gi Ukrainas militære tid til å forberede den krigen som foregår i dag [1].

Francois Hollande bekrefter hennes uttalelse i et intervju med Kyiv Independent [2].

Internasjonale lover betrakter «forbrytelser mot freden» å være mer alvorlig enn forbrytelser mot menneskeheten. Men FN har aldri klart definert hva dette er.

Å ikke fullføre Minsk-avtalen forlenget borgerkrigen i Ukraina med 8 år, og har medført minst 20 000 døde.

Russland har ikke invadert Ukraina, men satt i gang en spesiell militær operasjon for å tvinge gjennom Sikkerhetsrådets resolusjon 2202, resolusjonen som rettferdiggjør Minsk-avtalen.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

[1"Hatten Sie gedacht, ich komme mit Pferdeschwanz?", Tina Hildebrandt und Giovanni di Lorenzo, Die Zeit, 7. Dezember 2022.

[2«Hollande: ‘There will only be a way out of the conflict when Russia fails on the ground’», Theo Prouvost, The Kyiv Independant, December 28, 2022.