Voltaire Network

Nå offisielt: Syrias president reiser til Iran

+

Syrias president Bashar al-Assad reiste til Iran på et offisielt besøk. Bortsett fra sin tidligere tur til Russland, er dette den første turen President Assad har gjort utenlands siden aggresjonen mot Syria startet i 2011.

I motsetning til hva vestlig presse sier, er forholdet mellom Syria og Iran spesielt komplisert på grunn av Irans tohodet politiske system. Revolusjonens leder, Ayatollah Ali Khamenei, støtter Den syriske arabiske republikk i sammenheng med Imam Khomeinys anti-imperialistiske politikk, mens Irans president, Sheikh Hassan Rohani, ble valgt på løftet om at han bare ville støtte det syriske shiittiske lokalsamfunn og ikke hele landet.

Generalsekretæren, Ghassem Soleimani, øverstkommanderende for al-Quds styrker, dvs. revolusjonsgarden, deltok i møtet mellom president Assad og revolusjonens leder Ali Khamenei. I de første årene av aggresjonen mot Syria mistet revolusjonsgarden (må ikke forveksles med Irans regulære hær, som president Rohani er ansvarlig for) tusenvis av menn fordi de kjempet sammen med den syriske hæren.

President Rohani ønsket for sin del Assad velkommen som en "arabisk helt". Dette var hans høflige måte å si til Assad, «Det er forskjell på oss - du er arabisk og ikke persisk". Under president Assads besøk ble det kunngjort at den iranske utenriksministeren, Mohammed Javad Zarif, ville trekke seg.

Oversettelse
Cubanito

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.