کشور چین و روسیه و ونزوئلا ، در برابر قطعنامه ی پیشنهادی کشور زلاند-نو در ارتباط با کشور سوریه که توسط اسپانیا و مصر حمایت می شده ، عکس العمل نشان دادند [1].

این پیشنهاد که آتش بس فوری را پیش بینی کرده ، دو موضوع پایه را که از پنج سال پیش مورد مشاجره در شورای امنیت بوده به بن بست کشانده :
 حمایت برخی از دولت ها ( عربستان سعودی ، ایالات متحده ، فرانسه ، قطر ، انگلستان و
ترکیه ) به عناصر جهادی ، که بسیاری از قطعنامه ها ی شورا را نقض می نماید .
عقب نشینی عناصر جهادی از شرق حلب .

این پیشنهاد از سوی کشور زلاند-نو ، با استعفای نخست وزیر این کشور هم زمان شده . به نظر می رسد که این قطعنامه از سوی کشور انگلستان تحمیل شده باشد ، چرا که ملکه آن کشور حاکم زلاند نو ست . این وضعیت ، مشابه استعفای نخست وزیر استرالیا ، گوف ویتلام ، در سال ۱۹۷۵ بوده است . چرا که با پایگاه امنیت ملی ایالات متحده در پاین گپ مخالف بوده ، و می خواسته آن را ببندد . از این رو ملکه ی انگلستان او را از کار برکنار کرد تا بتواند معاهده ی ٬٬ پنچ چشم ٬٬ را حفظ کند .

نماینده ی روسی ، ویتالی شورکین ، بیان داشته که هر بار توافقی میان وزیر امور خارجه ی ایالات متحده و هم تای روسی آن رو به انجام است ، در نیویورک ، اعمالی صورت می گیرد تا آن را خنثی سازد ؛ این ایراد به طور مستقیم نماینده ی ردیف دوم سازمان ملل را نشانه می گیرد ، جفری فلتمن ( که سمت وزیر پیشین امور خارجه ی ایالات متحده ) را نیز داشته .

نماینده ی انگلستان ، ماتیو ریکروفت ، چین را متهم کرده که در جهت حمایت از ٬٬بشار اسد که به عقیده ی او حاکم مستبدی است که علیه ملت خویش قیام کرده ٬٬ ، به کشور روسیه ملحق شده ، این سخنان ، خشم هم تای چینی اش٬٬ لیو جی یی ٬٬ ، را برانگیخت ، که افشا نمود ، به طور سیستماتیک کلیه ی مذاکرات توسط انگلستان به ٬٬ گل می نشیند ٬٬ ، و این کشور پیوسته در تمام توافقات میان کری و لاورو کار شکنی می کند .

چین ، پنجمین وتوی خود را در ارتباط با کشور سوریه و روسیه ششمین وتوی خود را تقدیم کرده . ونزوئلا نیز رای مخالف داده . برای نخستین بار در شورای امنیت ، روسیه و چین کشور انگلستان ، هم چنین مقام دوم سازمان ملل ، جفری فلتمن را متهم کرده اند که از مدت ها پیش
در بخش امور دولتی ایالات متحده کار شکنی می کنند [2].

[1Egypt, Spain, New Zealand draft resolution on Syria, Aleppo (vetoed)”, Voltaire Network, 5 December 2016.

[2“دو خار در پای اوباما”, بوسيله ى تی یری میسان‬, ترجمه حمید محوی, شبکه ولتر, 31 اوت 2015, www.voltairenet.org/article188555.html
“آلمان و سازمان ملل متحد علیه سوریه”, بوسيله ى تی یری میسان‬, ترجمه حمید محوی, Al-Watan (Syrie) , شبکه ولتر, 28 ژانويه 2016, www.voltairenet.org/article190088.html