Reţeaua Voltaire

«Marea stategie» SUA

Mikhaïl Leontiev a consacrat cronica sa, pe primul canal al televiziunii ruse, dupa moda teoriei lui Thomas Barnett. Ceea ce parea a fi doar o elucubrare a unui intelectual în 2001, este în curs de realizare în prezent. Fiecare trebuie sa se regîndeasca la viziunea sa, asupra razboaielor din ultimii șaisprezece ani.

| Moscova (Rusia)
+

Sapristi [1], Buna ziua!

Trump a facut un discurs la Adunarea generala de la ONU. Asa cum Saltykov-Shchedrin [2] afirma: «Oamenii simpatici se asteptau din partea lui la rîuri de sînge si masacre, în locul carora el a mîncat o gogoașã».

Video:
«Natiunile puternice si suverane, permit oricaruia sa înfloreasca, si sa cunoasca toate bogatiile avute în vedere de Dumnezeu. În America, noi nu cautam sa impunem modul nostru de viata nimanui, însa dorim sa o lasam sa straluceasca, pentru ca toti sa vada în aceasta un exemplu», a declarat presedintele Donald Trump [3].

Ura! El ne cam ia peste picior. În trecut, el ar fi aspirat sa ne impuna o imagine stralucitoare. Însa în prezent, el a abandonat acest gen de ambitie. În acelasi timp, observati bine, «a sterge de pe suprafata Pamîntului», si «a rasturna regimele», este mereu la modã. Trump, ameninta sa distruga Coreea de Nord, Iranul, si sa rastoarne regimul venezuelan ... Însa a încerca sa impuna un mod de viata, cu siguranta , nu.

Video:
«Razboiul nu mai trebuie sa fie condus contra Statelor, mai ales în functie de situatia lor politica, însa, contra regiunilor lumii, deoarece aceste State, au fost programate pentru ca sa fie distruse. Bineînteles, ei vor începe cu un Stat în particular, dupa aceea, cu un altul, si ei vor continua, pîna ce infectia se va raspîndi, si totul se va prabusi, asa cum putem sa vedem în prezent în Orientul-Mijlociu înlargit. Este o politica a carei punere în aplicare a debutat pe 11 Septembrie 2001, si noi nu am putut sa întelegem consecintele a ceea ce sa petrecut în acea zi, acolo. Nici un razboi al Statelor-Unite, începînd din acea zi, sa terminat», spune politologul francez Thierry Meyssan [4].

Si este adevarat. De 16 ani, nici unul dintre razboaiele SUA, sa terminat! Eruditul si specialistul Orientului, Thierry Meyssan, este prezentat ca un «conspirationist». Trebuie sa remarcam pur si simplu, ca noi nu am observat schimbarea radicala a strategiei Statelor -Unite, dupa 11-Septembrie.

Video:
«Neo-imperialismul Statelor-Unite nu aduce nimic, nici ’’Statelor stabile’’, nici acelora din ’’rezervorul resurselor naturale’’. Tarile stabile, vor avea acces la resurse, trecînd prin armata SUA, în timp ce, cele apartinînd rezervorului de resurse, vor fi complect distruse, scufundate în haos», continua, Thierry Meyssan.

JPEG - 29.4 ko

Iata harta infernului la care se refera Meyssan [5]. Ea figureaza în cartea profesorului Barnett, un strateg si distribuitor, care a fost asistentul amiralului Cebrowski, directorul departamentului Transformarii Fortelor Armate la Pentagon. Întreaga Africã, practic, America centralã si latinã, cu exceptia Braziliei si a Argentinei, cad în zona tarilor «ne-integrabile», condamnate la haos. Dupa aceea, bineînteles, întregul Orient-Apropiat, cu Turcia, Golful Persic, Iranul si Pakistanul; întreaga Asie de Sud-Est si Balkanii, cu exceptia Greciei. În acelasi timp, Rusia, India si China, sunt retrase cu prudenta din «zona cosmarului».

Video:
«Puterea Leviatanului [6] nu trebuie sa fie eliberata decît, din timp în timp. Însa, iata ceea ce puteti sa promiteti Americanilor, concetatenilor nostrii, si lumii întregi. Daca noi eliberam acest Leviatan, noi promitem ca va garantam imediat, imediat dupa aceea, instalarea unei guvernante functionale. Voi nu va trebui sa planificati un razboi , daca voi nu asteptati sa gasiti pacea», afirma analistul politic Thomas Barnett din SUA [7].

Ei vor mosteni acest Regat!... Pentru cei care sunt lenti de întelegere: «guvernanta functionala», este exact administrarea cu ajutorul fortelor de ocupatie. Exclusiv SUA. Pentru cei care o stiu: ce tip de administrare SUA, poate fi oferita «teritoriilor ne-integrabile»? Solutia se gaseste în expresia«ne-integrabile». V-au spus-o! Si de ce Pamîntul (planeta) ar dori el, «un exemplu» venind de la ei? De la ei, cei care se gîndesc sa se bãlãceasca în mizeria altora.

Lasati-ma sa-l citez pe Meyssan din nou. «Nici unul dintre razboaiele începute dupa 11-Septembrie, sa terminat».

Sapristi, la revedere!

Traducere
Light Journalist

Sursa
1tv (Rusia)

[1] « Sapristi » (Odnako) este le titlul cronicii politice a lui Mikhaïl Leontiev pe 1TV.

[2] Mikhail Saltykov-Shchedrin (1826-1889) este un celebru satirist rus.

[3] « Discours de Donald Trump à la 72e session de l’Assemblée générale des Nations unies », par Donald Trump, Réseau Voltaire, 19 septembre 2017.

[4] “Proiectul militar al Statelor-Unite pentru lumea întreaga”, de Thierry Meyssan, Traduction Light Journalist, Reţeaua Voltaire, 23 august 2017.

[5] The Pentagon’s New Map, Thomas P. M. Barnett, Putnam Publishing Group, 2004.

[6] Leviatanu este un monstru mitic, iesit din profunditatile marine, care, în Biblie si în Talmud, distruge animalele revoltate contra Creatorului lor.

[7] “New Map”, Thomas P.M. Barnett’s, Naval War College Lecture, 2002.

Mikhaïl Leontiev

Mikhaïl Leontiev Directeur du magazine Odnako. Chroniqueur de la première chaîne de télévision russe. Directeur du département de l’information et de la publicité de Rosneft.

 
Reţeaua Voltaire

Voltaire, ediţia internaţională

Articole sub licenţă Creative Commons

Puteţi reproduce liber articolele din Reţeaua Voltaire, cu condiţia să citaţi sursa şi să nu le modificaţi, nici să nu le utilizaţi în scopuri comerciale (licenţă CC BY-NC-ND)

Susţineţi Reţeana Voltaire

Utilizaţi acest site, în care veţi găsi analize de calitate care vă vor ajuta să vă modelaţi înţelegerea lumii. Acest site nu poate exista fără susţinerea voastră financiară.
Ajutaţi-ne printr-o donaţie

Revine cosmarul rachetelor din Comiso
«Arta Razboiului»
Revine cosmarul rachetelor din Comiso
de Manlio Dinucci, Reţeaua Voltaire
 
Iluzia eradicarii Daesh-ului
Iluzia eradicarii Daesh-ului
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Consens între Sirieni la Soci
Consens între Sirieni la Soci
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
«Intelegerea cordiala» franco-britanica
«Intelegerea cordiala» franco-britanica
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Ce proiect este pentru Israel în Argentina?
Ce proiect este pentru Israel în Argentina?
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
Bilantul si perspectivele lui Donald Trump
Bilantul si perspectivele lui Donald Trump
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire
 
La ONU, incapacitatea SUA de a admite realitatea
Patru veto-uri succesive pentru minciuna Khan Cheikhoun
La ONU, incapacitatea SUA de a admite realitatea
de Thierry Meyssan, Reţeaua Voltaire