Voltaire Network

Israel vil ikke være med på den russisk-amerikanske fredsavtalen

+

Da Israels statsminister Benjamin Netanyahu deltok på et møte i sitt politiske parti (Likud), erklærte han at han går mot fredsplanen som Russland og USA har for Syria.

Han siterte nyheter fra BBC om at Iran skal få lov til å sette opp en permanent militærbase ved Damaskus.

Israel har bedt om at iranske tropper skal holde seg minst 40 kilometer fra den israelsk-syriske våpenstillstands-linjen. Denne anmodningen høres mildt talt merkelig ut av to grunner: Siden mars 2011 har Tel Aviv aktivt støttet jihadistene, og har aldri sluttet å forsyne disse med våpen og flystøtte. Iran har derimot kjempet mot terroristene, noe som har resultert i et tap på mer enn tusen av deres menn. Det vil være overraskende om Israel har vilje til fortsatt støtte av jihadistene etter at de, som er Israels stedfortreder-krigere, har tapt krigen.

Det ser ut som om den russiske forsvarsministeren Sergej Choigou, betrakter dette kravet som urealistisk fordi Israel fortsatt ulovlig okkuperer Syrias Golan-høyde.

De Forente Stater og Russland vil ha en avtale om en nøytral sone, kun 15 kilometer unna Golan.

Netanyahu fortalte sine tilhørere at den israelske hæren vil forbeholde seg retten til å gripe inn i Syria «av sikkerhets-grunner».

PNG - 1.2 Mo
©Airbus, McKenzie Intelligence Services
PNG - 1.2 Mo
©Airbus, McKenzie Intelligence Services
PNG - 1.2 Mo
©Airbus, McKenzie Intelligence Services

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.