Voltaire Network
«Krigskunst»

Pentagon tar en rundreise i verden

En takk til dere alle. Det er det USAs forsvarsminister nettopp har fortalt sine allierte. Dere har gjort oss i stand til å dyrke krigen over nesten hele Midt-østen og Ukraina. Vi er fortsatt verdens herskere under forutsetning av at den nyvalgte presidenten, Trump, er klar til å videreføre arven vår.

| Roma (Italia)
+
JPEG - 73.3 ko

I dag vil Ash Carter, sjefen i Pentagon, komme til Italia. På vegne av den avsluttende Obama-administrasjonen, tar han «en rundtur i verden for å takke USA-troppene som er stasjonert i Asia, Midt-Østen og Europa og for å treffe viktige partnere og allierte.»

Reisen ble innledet 3. desember i California hvor Carter avleverte de avsluttende bemerkningene til «Reagan-forumet», hvor han ble skjenket en pris for «Fred gjennom Styrke».

Deretter dro Carter til Japan hvor han inspiserte USA-tropper og møtte forsvarsminister Inada. Japan, som hvert år bidrar med 1,6 milliarder dollar for de 50 000 USA-soldatenes tilstedeværelse, er spesielt viktig som en fremskutt base for USAs rakett-systemer som er «linet opp» mot China med en «defensiv målsetting», og som ifølge Pentagons presiseringer er en alliert som er i stand til å forsvare andre land som kan bli angrepet.

Fra Japan fløy Carter til India, som nå, etter Saudi-Arabia, er verdens nest største kjøper av USA-våpen: et resultat av USAs strategi som tar sikte på å svekke Indias relasjoner til Russland og å true BRICS-gruppen, som samtidig ble angrepet gjennom et «institusjonelt» kupp i Brasil.

Lederen i Pentagon dro deretter til Bahrain, hvor han deltok i «Dialogen om Manama», organisert av det «Internasjonale Instituttet for Strategiske Studier», en innflytelsesrik britisk tenke-tank finansiert av Emiratene med mer enn 38 millioner dollars.

Under talen om «USAs strategiske logikk i Midt-Østen», trakk Carter frem poenget om at denne regionen er tilholdssted for mer enn 50 000 USA-soldater hvor mer enn 5000 befinner seg på bakken i Syria og Irak, «ikke bare for å håndtere terrorister som er IS-medlemmer, men også for å beskytte våre og våre alliertes interesser» (og det er grunnen til hvorfor USA og Gulf-monarkiene, slik det i bøttevis er dokumentert, i all hemmelighet har støttet IS fordi de er hensiktsmessige for deres strategi i Irak og Syria).

Beskyldningen som Carter kom med mot Russland var at «de ikke hadde bekjempet IS i Syria men ganske enkelt fyrt opp under borgerkrigen og på den måten forlenget lidelsene til det syriske folket». Og så fortsatte han med å si at siden Iran fortsetter å «stille opp raketter», måtte USA sammen med sine andre allierte konstruere et «regionalt missil-forsvar» som omfatter en kraftig radar i Quatar, Thaad-raketter i Emiratene og andre rakettsystemer (som egentlig ikke er til selv-forsvar, men til aggresjon i og med at de samme utskytningsrørene kan brukes til rakettangrep, inkludert kjernefysiske raketter. Fra Israel kommer Pentagon-sjefen til Italia i dag for en to dagers visitt til USA-troppene som er stasjonert med det oppdraget - ifølge offisiell dokumenter - om å «støtte USA-operasjoner og dere koalisjon i en global skala, som inkluderer å avskrekke russisk aggresjon i Øst-Europa og for å styrke NATOs sørlig flanke».

Denne globale reisen som vil avsluttes i London 15. desember med et møte i «anti-IS-koalisjonen», har et helt klart politisk mål: «å bekrefte mot slutten av Obama-perioden, USA-regjeringens strategi, som demokraten Clinton skulle ha videreført, slik at spennings-punktene og krigene i sør og øst kunne holdes i live. Dette er arven som demokraten Obama overleverer til republikaneren Trump.

I det minste har Trump den kvalifikasjonen at han ikke har mottatt Nobels fredspris.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Kilde
Il Manifesto (Italia)

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.