Den vestlige pressen har framstilt Daesh (IS) som en rasist-organisasjon som vil kjempe mot kurderne simpelthen for de er kurdere. Tullprat: det er kurdiske enheter innenfor Daesh.

Abu al-Hadi al-Iraq var den kurdiske lederen innenfor al Qaida. Under CIAs operasjon Cyclone mot Sovjet var han sjef for han al Qaidas «kurdiske leir». Etter USA-invasjonen ledet han Asharas gjestehus i Kabul, som al Qaidas nummer tre mann. Nå er han arrestert på Guantanamo.

I november 2016 kom Det Islamske Emiratet i Irak (fra dem Daesh vokste frem av) med en video med tittelen «Budskap til kurdere og martyr-operasjonen». Den henvendte seg til kurdere for å få dem til å slutte seg til organisasjonen.

Det mest berømte kurdiske medlemmet i Daesh er Mullah Krekar. Han er emiren til salafist-gruppen Ansar al-Islam i Kurdistan. Han er nå politisk flyktning i Norge. Han er blitt fengslet to ganger for å hylle terrorisme. Men mens han offisielt satt i fengsel, så klatret han om bord i et spesial-fly fra NATO for å delta på et møte i Amman den 1. juni 2014. Dagsorden på dette møtet var å planlegge Daesh sin invasjon av Irak.

Da han returnerte til fengselslivet i Norge, kunngjorde han sitt troskap til Den Islamske Staten.

Nå bor han i Oslo som en fri mann.

Oversettelse
Ingunn Kvil Gamst
Derimot.no