Voltaire Network

Sveitsiske eksperter har analysert substansen som ble brukt på Skripal

+

Ifølge det Sveitsiske instituttet for «Beskyttelse av Kjernefysiske, Biologiske og Kjemiske Våpen» (Schweizerisches Institut für ABC-Schutz) er giften som er funnet i Salisbury av OPCW-etterforskerne som undersøker Skripal-historien den giftige substansen kjent som «BZ».

Navnet «Novichok» viser til et sovjetisk forskningsprogram og ikke til stoffet som var resultatet av dette programmet.

«BZ» er en nervegift, et stoff som Nato har utviklet. Det bruker 30-60 minutter på å virke og virkningen varer fra to til fire dager. Det som engang var Sovjetunionen og som nå er Russland har aldri utviklet denne typen stoffer.

Det Sveitsiske Instituttet for «Beskyttelse av Kjernefysiske, Biologiske og Kjemiske Våpen» er et internasjonalt meget anerkjent senter. De har analysert stoffene som ble funnet i Salisbury etter henvendelse fra OPCW.

Oversettelse
Knut Lindtner
Derimot.no

Voltaire Network

Voltaire, internasjonal utgave

Godkjente artikler under vanlig journalistisk skjønn

Artikklene på Voltaire Network kan fritt videreformidles såfremt det henvises til kilde, deres integritet respekteres og de ikke brukes til kommersiell virksomhet (lisens CC BY-NC-ND).

Støtt Voltaire Network

Du besøker denne websiden for å søke opp kvalitetsanalyser som gjør deg i stand til å danne deg din egen oppfatning av dagens verden. For at vi skal kunne fortsette arbeidet vårt, trenger vi din støtte.
Hjelp oss med ditt bidrag.

Hvordan delta i Voltaire Network?

Medlemmene i vårt team er alle frivillige.
- Morsmålsoversettere på profesjonelt nivå: du kan hjelpe oss med å oversette artiklene våre.